Új hozzászólás Aktív témák

  • Peltár

    aktív tag

    válasz crok #38044 üzenetére

    (#38043) m_kovacs Köszi és látod így is lett!. :)
    -------------------
    Crok! Ez egy nyitott, root-olt Xiaomi Redmi 3S Prime, de maga a probléma vagy jövőbeni probléma megoldása, más készülékeknél, emiatt is érdekel. Igazából onnan közelíteném meg a témát, hogy ha normál kikapcsolás után töltőre teszem, és ott is megfagy 5-ből 1x, akkor elméletileg a megfagyásig van egy log. Erre lenne szükség, meg egy olyan állapotra amikor nem fagy meg.
    Viszont feltételezem hogy a megfagyás utáni rövid log file levétele, már ha készül ilyen, vagy megmarad, nem egyszerű. Nehezebb mint mikor egy teljes boot után ki tudom kerülni a fagyást, úgy hogy tiltom az alvást, majd kiolvasom a log fájlt, ha ezt meg tudnám csinálni 2x 3x akkor látnám hol fekszik ki, hol szakad meg a log, és minek kéne utána következnie.
    De ha a rendszer minden bekapcsoláskor a boot folyamán felülírja az előző log tartalmát az probléma, ezért arra is kéne megoldás hogy pl minden boot alkalmával egy külön új log file készüljön vagy sorszámozva vagy a nevében a pontos dátum és idő, teszem azt úgy hogy
    minden huszadik log file után újra kezdje a sorszámozást, ne pedig végtelen számú log készülhessen. DE mivel nem értek a lelki világához a droidnak és programozó sem vagyok,
    csak azt tudom megcsinálni amit a leírásokban , összefoglalókban leírnak, tehát az sem biztos hogy amit mint ötlet leírtam azt meg lehet e egyáltalán oldani. Nyilván aki keni vágja az egészet az hamar tudja az ilyen elméletekre a választ vagy a lehetőségeket.

    Én most addig jutottam hogy a saját ötleteim végére értem, a telefon jelenleg megfelelő kezekben van, aztán vagy sikerül megjavítani vagy nem, de a kérésem az volt, hogy ha lehet a hiba okozóját teljes mélységig próbálja meg felderíteni, mivel mint írtad "szemét" egy probléma és nagyon sok időt szántam rá, hogy megoldjam, ezért már rohadtul érdekel hogy konkrétan mi okozza. Tehát ne azt mondják csak ha lehet, hogy alaplapos, hanem hogy pl melyik IC halt be ami ezt okozta. Már ha megoldható a kérésem.

    Ettől függetlenül a LOG fájl lefagyás utáni kinyerése nagyon fontos lenne ha nem ütközik
    nagy akadályba. PL ne kelljen egy programozó hozzá 300.000 forintért mert egy 2 éves készüléken előjövő hiba okára kíváncsi lennék úri huncutságból. Ha simán megpusztul egy telefon az fájó, de elfogadja az ember, aztán vagy tudják jó áron javítani, vagy vesz másikat.
    De egy ilyen alattomos hiba okára már lehet kíváncsi az ember.


Új hozzászólás Aktív témák