Új hozzászólás Aktív témák

  • eszgabor

    aktív tag

    Sziasztok,

    Régebbi telefonom van (LG G2 android 5.0.2 gyári rom) és a használati szokásaimnak eddig tökéletesen megfelelt, de most több app is úgy frissült, hogy használhatatlan lett tőle a telefon.

    Olyan appok, amik fiókot tárolnak el a telefonon (Facebook, Messenger, Microsoft OneNote, OneDrive stb.) android.process.acore hibaüzenetet okoznak és emiatt nem lehet használni a készüléket sem hívásra, sem hívásfogadásra. A névjegyzék nem elérhető a hibaüzenet miatt és amikor engem hív valaki, akkor csörög, de nem tudom felvenni. Feleségemnek ugyanilyen készüléke van, mindkettőn mostanában kezdett jelentkezni ugyanez a hiba. Az enyémet többször reseteltem (visszaállítottam gyári beállításokra) és újraraktam mindent, de ismét előjön a hiba. Feleségem telefonján ezt már nem játszottam el, mert felesleges.

    Arra jöttem rá, hogy ha csak a google fiók van a telefonon, azaz törlök miden mást, akkor megszűnik a hiba (illetve ez sem biztos, mert van, hogy plusz egy fiókot még le tud kezelni, most pl. van google és facebook, de ha MS fiókot teszek még mellé, akkor már előjön a hiba. Vagy fordítva is működik, hogy google és MS fent van, de FB már megöli)

    Sok guglizással arra jutottam, hogy nem csak ezt a modellt érinti a hiba, hanem sok másik régebbi készüléket is és elvileg ilyenkor a contacts app (ha így hívják) terhelődik túl, mert van talán valami 1MB korlát a metaadatoknál
    https://stackoverflow.com/questions/37946435/android-process-acore-has-stopped-working

    Illetve itt:
    This is caused because of the the 1MB limit on individual contacts and their metadata. It spits out a TransactionTooLargeException when the sync happens with the contacts storage and it fails. And it happens because Facebook has access to your contacts in the permissions when you install the app.
    https://androidforums.com/threads/how-to-fix-android-process-acore-has-stopped-working.606878/page-2

    Ezen a régi androidon nem tudom megtiltani az appoknak azt, hogy piszkálják a kontaktokat.
    Sajnos nem elég a telefonokra csak a google fiók, mert az online oktatás miatt többféle appra is szükség lenne!
    Másik ROM-ot meg nem szívesen tennék fel, mert az erre a készülékre való legjobbak is fagyogatnak az írják, illetve online bankolást egy nem gyári oprendszeren nem szívesen csinálnék...

    Valami ötlet esetleg? (két új telefon vásárlásán kívül :-)

    Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...

Új hozzászólás Aktív témák