Új hozzászólás Aktív témák

  • Psych0

    őstag

    válasz Crystalheart #12917 üzenetére

    Megállítom visszatekerem:
    Nálam ez a regényeknél úgy történt, hogy elkezdtem olvasni, aztán elakadtam egy szónál, kikerestem, olvasom tovább. A 3. oldalnál: Fuck this! Ezután, ha nem tudtam egy szót, akkor átugrottam és olvastam tovább. Nagy meglepetésként ért, hogy semmit sem vesztett az élvezeti értékéből a mű, ráadásul a szövegkörnyezetből az esetek nagyrészében rá tudtam jönni, hogy mit jelent a szó, ha nem akkor legalább a szófajára rá lehet jönni és a következő előfordulásánál tudtam csak meg mi is az. Pl, ha valami van a karakter kezébe, aminek nem tudod a jelentését csak hogy valami tárgy, és a következő oldalon leszúrja vele a főhőst, akkor a valami az biztos nem zsebkendő volt.

    Amúgy meg a regényeknél még akkor is tudod a cselekmény 90 százalékát, ha csak minden második bekezdést olvasol el(de utáltam suliban a szar kötelező olvasmányokat), tehát nem vesztesz sokat egy ritkább jelző kihagyásával. Persze fogalmam sincs, hogy te milyen extrém művészi dogokat olvasol, ahol ez az út nem járható :P

    A filmeknél ugyanez, csak sokkal kevesebb a szöveg. Nagyon sokat tud segíteni egy angol nyelvű filmnél egy angol felirat, mert akkor a hallás utáni megértés fejlődik.

    "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

Új hozzászólás Aktív témák