Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    Az elmúlt négy nap animéit összefoglalom, ajánlót eddig szerintem nem írtam

    Hachimitsu to Clover (24+12 epizód)
    Vérbeli slice of life, elsődlegesen comedy, de elég mély mondanivalóval a felnőtté válásról. Art jellegzetes, nem a legszebb. Rengeteg poén van benne, nagyon jól lehet azonosulni a legtöbb karakterrel. Hamar lement, etette magát.
    9/10

    Servamp (12 epizód)
    Maga módján idétlen sorozat, nem kiemelkedő, de az art rendben van, helyenként a poénok is jók és egyfajta mélyebb mondanivaló itt is van. Tetszett, de ajánlani nem tudom.
    7/10

    Sidonia no Kishi (12+12 epizód)
    A japán CGI példaértékű elrettentő példája: szerintem az egész sorozat CGI, nem egyszer volt, hogy szemrák kerülgetett :D Ellenben. Van egy nagyon jó háttérrel rendelkező, ötletesen kidolgozott sci-fink, ami egy... 900? vagy több éve, űrben bolyongó kolonizáló hajóról szól egy kvázi legyőzhetetlennek tűnő ellenfél ellen. Kifejezetten tetszett Sidonia kialakítása, hogy eleinte igyekeztek megfelelni a fizika törvényeinek, továbbá, hogy az azzal nehezen megmagyarázható dolgokat is helyettesítették logikus dolgokkal. Nincs warp speed, féreglyukak, Sidonia is "hagyományos" módon közlekedik a végtelen űrben ezek látható hátrányaival: vészgyorsítás esetén éppen nem omlik össze a belső szerkezet, ellenfeleket se tudják csak úgy kikerülni, ellenben a mechekkel való játszadozás... vicces. Mert ott folyamatosan olyan gyorsulásnak vannak kitéve a pilóták, amiket egyszerűen nem lehetne túlélni. Egyébiránt rengeteg apróság színesíti az egészet (harmadik nem, emberi "fotoszintetizálás", fejlett géntechnológia, klónozás, Sidonia esetlensége és valós korlátai, izgalmas fegyverarzenálja, stb.), valamint nem restek tizedelni a karaktereket a sztori érdekében. DE az egészet ismét sikerült megfejelni egy töketlen idióta, de amúgy "születetett" (klónozott) tehetség kategóriájú gyökérrel. Meg kellett bele egy beszélő medve is, mert azt nem lehetett kihagyni.
    Rossz nem volt, a folytatást azért várom, mert van benne potenciál, csak Titan X SLI segítségével rendere
    jenek már.
    7.5/10

    Shuumatsu no Izetta (12 epizód)
    Emlékeim szerint nem olyan régi, talán egy vagy két szezonnal ezelőtt futhatott, de akkor nem igazán érdekelt: alternatív II. világháború, puskán lovagló boszorkány? Bitch please... de nagyon pozitívan csalódtam! "Élethűen" adja vissza a világégés kis szereplőinek harcát, rengeteg diplomáciai szarkeveréssel, katonák hazafiasságával és elkötelezettségével és a sok művet inspirált náci okkultizmus is helyet kapott. Az art fantasztikus, karakterfejlődés erősen tapasztalható, a két főszereplő kiválóan lett megalkotva: az országáért mindent megtevő, mindenkit egyenrangúként kezelő hercegnő és az esetlen, fiatal, de tettrekész boszorkány. Persze befigyelt a sorozatban egy lehelletnyi japán CGI, de nem olyan vészes, mint Youjo Senki alatt (vagy mint az előző cím esetén). Bár nem hinném, hogy klasszikus lesz, mindenképp élvezetes volt és csak ajánlani tudom.
    9.5/10 - ha picivel hosszabb lett volna és még jobban ki lett volna dolgozva a háttérsztori (ami azért így is remek!) a többi országra vetítve, simán 10/10 lett volna, de így sajnos nem egy Steins;Gate vagy Psycho-Pass. +1 pont, hogy igyekeztek "átírni" az országok és a vezetőik neveit rendesen, ötletesen, nem úgy, mint Youjo Senki esetén, ahol ötlettelen és sok sebből vérzik az egész.

    Disclaimer: talán a harmadik vagy negyedik epizód esetén próbálta, lefordítani a címet, mert kicsit fura volt, hogy egyszerre van japán és (helyszínből adódóan) német címe (Izetta, Die Letzte Hexe - Izetta, Az utolsó boszorkány) És lehet sokat néztem bele a címbe, 終末-nak nem nagyon van magyar megfelelője, de angolra talán valami hasonló születne: The End of Izetta. Totheground talán az egyedüli, aki rajtam kívül tud rendesen japánul, hátha valaminértelmesebbet hozzátesz :D Nos, talán a cím miatt, én a végjátékot is már könnyes szemekkel néztem végig a tetőpontig, egyszerre sírtam Ortofiné hercegnővel és emiatt még jobban meg is hatódtam a végén.

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák