Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    Lemaratonoztam a Code Geass R1, R2-t és a kettőt összekötő Akito-t.
    R1 és R2 még mindig epic, viszont csak most tűnt igazán fel, hogy mennyi magyar vonatkozás van az R2-ben. Először csak azt hittem, hogy Anya Alstreim neve is véletlen, de aztán leesett, hogy azért adta az "Anya" keresztnevet neki az író, mert Lelouch és Nunnally édesanyja a Geass segítségével az ő testében talált menedéket :Y

    Az Akito meg jó összekötő lett volna a 2 évadnak, de sajnos ahol csak lehetett elbaszcsizták. Valamikor a story rohan, valamikor meg a karakter építésre elmegy egy epizód nagy része. Pl amikor a cigány asszonyokkal lógnak az mintha egy picit túl hosszúra nyúlt volna. Harcoknál is az R1 és R2-ben láthatjuk, hogy Lelouch kiváló taktikákat hoz össze és a néző az állát keresi a földön, míg az Akito-ban Leila olyan tervet hoz össze, ami egyszerű mint a faék, de a parancsnokok megdícsérik, hogy "kiváló taktikus"... Bravó, kicsit se volt lusta az író, simán látszódott, hogy semmi ötlete nincs.
    Lelouch is feltűnik, de minek? Kitalál egy tőle elvárt tervet amitől az ellenség csak rohangál mint egy lefejezett kakas, de ezután gyorsan idegösszeroppanást is kap és ki is lett írva. Max 10 perc idő amennyi haszna volt Lelouch karakterének az egész sorozatban.
    A történetvezetés is egy káosz. Mint mondtam, a cigányokkal töltött karakterépítésre majdnem egy egész rész elment, de fontos történeti elemeknél és harcoknál meg sokszor csak rohanás van, illetve Jean Rowe és Shin Hyūga Shaing kapcsolatát is kellett volna építeni (főleg a befejezés miatt), viszont ez szinte teljesen kimaradt, így érzelmileg semmi kötődése nincs hozzájuk a nézőnek.
    A rohanás és sok kimaradó jelenet miatt olyan érzés, mintha egy 18-20 részes sorozatot sűrítettek volna 12 részbe.
    Nem rossz sorozat és láthatjuk hogy esik szét az EU (amit R2-ben csak említenek, hogy szétesett), de el lett kapkodva és nincsenek meg az áll leejtős extrák amik jóvá teszik az R1 és R2-t...

    Illetve megnéztem a Shuumatsu Nani Shitemasu ka Isogashii desu ka Sukutte Moratte Ii desu ka (de szép neve van:D) -t is és nem volt rossz, de kevés...az első "évadja" a novelláknak 5 kötetből áll és az anime kb az első 3-at dolgozta fel (Igen, azzal hogy meghalt Chtholly, még nem ért bőven véget a rörténet). Lassú történetvezetéssel és fillerekkel (tudom régi trükk, de "tengerpartos" epizódot is ellőhetnék) tudnának még 12 részt kihozni a maradék 2 novellából.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák