Új hozzászólás Aktív témák

  • Sordoran

    addikt

    Most hogy már 1 hete tart a tavaszi szezon, és jönnek a második részek, ideje átnézni milyen ÚJ sorozatok indultak a szezonban eddig. Csak azokat néztem amik érdekeltek, és valószínűleg követni is fogom hétről hétre, de eddigi szezonok alapján később újakat is felveszek. Ezért nem is jelenti azt, hogy ezek a legjobbak amiket felsorolok.

    Kono Subarashii Sekai ni Bakuen wo! / KonoSuba: An Explosion on This Wonderful World!
    Kezdjük is a sort egy félig kakukk tojással, mivel ez a sorozat a KonoSuba sorozat világába visz el minket, de annak csak egy spin-off-ja Megumin főszereplésével. Érdemes a legutóbbi KonoSuba filmet megnézni előtte, mivel több őt megismert szereplő is megjelenik itt fiatalon. Az ifjú Megumin kalandjaival ismerkedhetünk meg itt, mikor elkezdi iskolás éveit, és megismeri az "explosion" mágia rejtelmeit. Több szót nem is pazarlok rá, akik szeretik a KonoSuba-t tegyenek vele egy próbát. Bár annál valamennyivel szelídebb első rész alapján.

    Yamada-kun to Lv999 no Koi wo Suru / My Love Story with Yamada-kun at Lv999
    Történetünk főhősnője Akane Kinoshita, egy ifjú leányzó akivel nemrég szakított a barátja. Frusztráltságát a fiú által megismertetett videójátékban próbálja levezetni szörnyek gyilkolásával, mikor találkozik a játékban Yamada-val aki csepp érdeklődést se mutat a lány problémája iránt beszélgetésük közben. Később viszont egy videójátékos eseményen egymásba futnak, ahol a Akane szembesül vele, hogy Yamada jóképű, és továbbra is nulla érdeklődést mutat a lány szerelmi bánata iránt, viszont volt barátja nagy rajongója Yamada-nak, aki profi játékos mint kiderül.
    Semmi meglepetés, hogy Akane és Yamada kapcsolatának alakulását követhetjük majd nyomon. Első rész alapján kellemes romcom lesz, aki szereti a Wotakoi: Love is Hard for Otaku című sorozatot azok bátran vágjanak bele ebbe is.

    Boku no Kokoro no Yabai Yatsu / The Dangers in My Heart
    Kyoutaro Ichikawa egy sötét lelkű iskolás, aki a népszerű osztálytársai halálát kívánja, legfőképpen az osztály legnépszerűbb és legszebb lányának, Yamada meggyilkolásáról fantáziál. Ez persze csak az ő saját magáról alkotott elképzelése, hamarosan ugyanis közelebbi kapcsolatba kerül a lánnyal és itt már zavart kamaszként viselkedik vele szemben. Innentől saját magával kell küzdenie, az érzései ellen, miközben a lány egyre több érdeklődést mutat a fiú iránt.
    A manga-t már jó ideje követem, így nem volt meglepetés számomra. Ez is egy a sok szerethető iskolai romcom közül, bár itt nem középiskolásokról van szó így jóval ártalmatlanabbak a szereplők.

    Isekai One Turn Kill Neesan: Ane Douhan no Isekai Seikatsu Hajimemashita / My One-Hit Kill Sister
    A szokásos isekai felütéssel kezdődik történetünk. Asahi Ikusaba megmenti az életét egy kislánynak egy elszabadult autótól, de helyette így őt üti az el, és kerül át egy fantasy világba. Ismeri a dörgést, így rögtön bele is vág hogy kalandor legyen, felszerelést szerez és küldetésre indul. Viszont hamar kiderül, hogy nincs OP képessége, így mikor egy wyvern kerül az útjába rögtön game over elé néz. Ekkor viszont megjelenik szeretet nővére Mayu, aki egy ütéssel megmenti a fiút. A lány túlbuzgó, brocon, és mindent megtesz kisöccséért. Rejtélyes módon viszont ő hihetetlenül erős, bárkivel felveszi a harcot. Ezzel megkezdődik közös kalandjuk, hogy megtalálják a haza vezető utat.
    Kis agyatlan kikapcsolódós isekai mű. Az animáció néha alibis, gyenge, és a poénok is lehet idővel önismétlőek lesznek, de aki szereti az e fajta brocon humort, komolytalan kalandozást, azoknak okozhat kellemes perceket a sorozat.

    Megami no Café Terrace / The Café Terrace and Its Goddesses
    Hayate három év után tér vissza nagymamája kávézójához, miután értesül halálhíréről. A fiú a Tokyo Egyetemen tanult, és nem túl szépen vált el utolsó élő rokonától. Elhatározza, hogy lerombolja a kávézót, és parkolót építtet helyére, ám a házban 5 gyönyörű lány él jelenleg, akik mind a nagymamájának dolgoztak a kávézóban. Nem lövök le nagy poént, a rész végére el is jutunk erre a pontra: a fiú ki akarja őket lakoltatni, a lányok viszont meg akarják győzni hogy menjen vissza Tokyo-ba és hagyja őket ott lakni és dolgozni tovább. Kis ecchi parádé után közös nevezőre jutnak, és Hayate elhatározza, hogy felfuttatja a kávézót. Viszont ha egy év alatt nem ér el sikert, visszamegy az egyetemre és parkolót csinál a helyére. A lányok pedig mind továbbra is itt élnek és dolgoznak addig.
    Nem véletlen nevezik ezt a sorozatot az ecchis 5-toubun no Hanayome-nek. Itt is egy gyakorlatias, intelligens és érzelmeinek nehezen engedő fiú a főszereplő, és 5 különböző személyiséggel, de egyformán formás külsővel rendelkező lány a főszereplő. Várhatóan sok ecchi kaland, érzelem és dráma fogja végig kísérni az útjukat. Aki erre vevő az megkapja amit akar érzésem szerint.

    Rokudou no Onna-tachi / Rokudo's Bad Girls
    Tousuke Rokudou egy első éves az Aomori High iskolában. Itt nagyon sok 'delinquent' van, és Rokudou barátaival a "tápláléklánc" alján szerepelnek, így életük keserves. Egy nap viszont rég elhunyt nagyapjától érkezik egy csomag, mely segíthet neki. Eleinte nem tudja a fiú mégis milyen segítséget nyújt egy "varázstekercs", hamarosan viszont fura dolgok történnek körülötte: egyre több lány fordul irányába, és mutat kedvességet felé. A probléma csak az, hogy ezek mind rossz lányok, akikkel egy ilyen "szerencsétlen" fiú nem tud egyszerűen mit kezdeni. A legveszélyesebb közülük pedig Ranna Himawari aki rettegésben tartja az környék összes rossz arcát, egyedül Tousuke felé mutat kedvességet.
    Az animáció lehet fura sokaknak, de nekem eddig bejön. A sztori elég egyszerű, és előre látható milyen poénok, fordulatok lesznek a jövőben. Ennek ellenére a tavaszi szezon egyik jó sorozata lehet ez a mű, egy szokatlan hárem vígjáték.

    +1 aki lemarad: "Oshi no Ko"
    Sajnos még pár nap míg az első részt leadják, így akkor írhatok róla véleményt, de mivel a manga-t már régóta követem, és nagy kedvenc, így csak megemlítem széljegyzetben. Csak nem rontják el, csak jó lesz...

    Ezen kívül több folytatás, többedik évadok is indultak, de ezekről nem érdemes írni szerintem, többségiben hozzák (amelyeket már láttam) előző évad(ok) színvonalát.

    [ Szerkesztve ]

    Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

Új hozzászólás Aktív témák