Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    Eljött ez is, tegnap éjszaka megnéztem a Redo of Healer-t...
    Méltán hírhedt, de nem véletlen népszerű sem és azt is meg kell hagyni, hogy sajátossága miatt nem csak provokatív, de thought provoking is.

    Érdeme, hogy deconstruction, fenekestől (de rosszul hangzik ez ebben a kontextusban) felforgatja az egész műfajt, a konvenciókat, csinál belőle egy fantasy-hentai-t horror elemekkel, aminek műfaja ellenére meglepően jó története és írási minősége van.
    A baj csak az vele, hogy egy degenerált, anti-kultúrális mű, noha fel tudom hozni azt az érvet, hogy bár komolyan veszi magát, de kétlem, hogy a degeneráltságot akarná propagálni, én "elrettentő példának" tekintem. Ugyanis kiválóan bemutatja az emberi létminőség legalacsonyabb szintjét a kingdom vezetői és hatalmas személyei által, ami az MC-ből csinált egy antihőst, aki elfajzottsága ellenére is magasabb erkölcsi szinten van mit az, ami ellen küzdelmet folytat.
    Persze nehéz megmondani (ha a hentai részétől eltekintünk), hogy létrontó mű e vagy a létrontást csak megvitatja. Degenerált e vagy csak a degeneráltságot vizsgálja. A Lolita könyv jut eszembe, (bár nem olvastam).

    Mindenesetre ez az egy évad elég volt és elég volt csak egyszer. Valamint a műfajból is elég volt. Az interspec reviews-t is lehúztam a feltételes listáról, a sado magica-t se erőltetem inkább tovább, nincs ezekre szükség, de mostmár igény sem. Legalábbis az én részemről. :R

    Egyfelől nem veszít semmit az, aki nem látja, másfelöl viszont nem árt szembenézni az emberi embertelenséggel sem, ami a mi világunkban is, igen is létezik, sőt nem véletlen a királyi család és a hatalmasok a legelfajzottabbak, ez a történelmi nyugaton is így volt és valószínű még most is az erkölcstelenség "az isten".

    Az öncélú hentait mondjuk túlzásba vitték, .LnB meglátásaibal abszolút egyetértek. A MC karakterének bemutatásához nem gondolom, hogy szükséges volt szexjelenetekkel telerakni a cselekményt.

    Sordoran: Kösz a tippet, felírom! :R

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák