Új hozzászólás Aktív témák

  • Sordoran

    addikt

    Ezúttal se hagyom ki a szezon ajánlom, vagyis mikbe kezdek bele a 2024 téli szezonból. Természetesen most is, mint mindig, az egyéni ízlés és preferencia nagyban befolyásolja a listám, szóval nem kell egyet érteni velem. A sorrendnél a MAL nézői pontokat vettem figyelembe.

    Ore dake Level Up na Ken / Solo Leveling

    Erről a műről talán itt nem is kell sokat mondani, hiszen sokan követtük hétről hétre az új manhwa epizódokat. Röviden, világunkban megjelennek különböző portálok, ahol átmenve fantasy világok szörnyeivel kell megküzdenie az emberiségnek. A modern fegyverek hatástalanok ellenük, így a kiválasztott embereknek, úgynevezett huntereknek kell felvenniük a kesztyűt. A hunterek képességeinek erősségét a rangjuk adja, ami fixen adott. Főhősünk is egy ilyen hunter, de abból a legalja, F szintet képviseli. Ennek ellenére hősiesen küzd családja megélhetéséért.
    Spoiler nélkül több nem nagyon írható, aki ismeri az várta és nézi, aki nem, azoknak lehet első 1-2 rész még nem feltétlen hozza meg a kedvét.

    Yubisaki to Renren / A Sign of Affection

    Főhősnőnk egy süket lány aki, aki egyetemi tanulmányait végzi éppen és éli mindennapjait. Egy nap a vonaton segítségére siet egy srác, aki megragadja a lány figyelmét, és lenyűgözi őt kisugárzásával. Közös ismerősüknek hála hamarosan újra összefutnak, és miután kiderül, hogy a srác több nyelvet is beszél és világutazó, csak még jobban felcsigázza a lány kíváncsiságát, főleg miután rájön, hogy lehet amit érez a szerelem.
    Kis romantikus, szívmelengető sorozat, persze valószínűleg hozza magával a szokásos kliséket (második részben kap kis figyelmet a szokásos gyerekkori barát, bár itt nulla szimpátiát lehet érezni iránti, mert viselkedésben egy pöcs ;] ). Hangulata, animációja kellemes, jó kis kikapcsolódás lehet az erre fogékonyaknak.

    Loop 7-kaime no Akuyaku Reijou wa, Moto Tekikoku de Jiyuu Kimama na Hanayome Seikatsu wo Mankitsu suru / 7th Time Loop: The Villainess Enjoys a Carefree Life Married to Her Worst Enemy!

    Erről már írtam a minap, így csak röviden: Főhősnőnk szokásos villaines settingsben él, a herceg épp elűzi az országból miután felbontotta vele jegyességét, így új életet kell kezdenie. Ő viszont nem bánja, mivel így felfedezheti a világot, új mesterségekkel ismerkedhet meg. És erre több lehetősége is támad, mivel már 6 alkalommal is bele kezdett új életébe, de minden alkalommal pár éven belül elhalálozik, viszont halála után ismét a sorsfordító száműzésének pillanatában kezdi újra életét. Halála minden esetben a szomszédos birodalom új uralkodója által indított háború következménye volt. Hetedik életében egy apró módosítással vág neki új életének, és így pont ebbe az uralkodóba (itt még csak trónörökös) fut bele. Előző 6 élete alatt ráakadt szokatlan viselkedése és tudása miatt a férfi figyelmét felkelti hősnőnk, és rövid úton meg is kéri a kezét.
    Ami jó ebben a sorozatban, hogy nem szokásos fantasy settingsre épít, nem az iskolában, varázslatokat tanulva megy a sztori, hanem földhözragadtabb, és tudományosabb tudásának hála emelkedik ki a főhős. Eddig nagyon kellemes a sorozat.

    Sasaki to Pii-chan / Sasaki and Peeps

    Sasaki a szokásos, magányos irodai dolgozók életét éli, üres életébe pedig kis színt vinne ezért egy nap örökbe fogad egy kis madarat háziállatnak. Viszont kiderül, hogy ez a kismadár egy fantasy világból érkezett (száműzött, megátkozott) nagy hatalmú varázsló. Egyezséget köt Sasakival és természetfeletti erővel ruházza őt fel, valamint a képességgel, hogy e két világ között utazhasson. A férfi kényelmes, nyugodt életet próbál kialakítani, de tervei hamar más fordulatot vesznek. Míg a fantasy világban a mi világunk termékeivel próbál üzletelni, és meggazdagodni, addig a mi világunkban hamar a többi, természetfeletti képességgel rendelkező személy (hatóság és bűnözők) harcának közepén találja magát.
    Érdekes az alapsztori, a fordított isekai mindig tud újdonságot hozni. Eddig szórakoztató, remek kis sorozat.

    Chiyu Mahou no Machigatta Tsukaikata / The Wrong Way to Use Healing Magic

    Klasszikus isekai sztori indítás, főhőseinket megidézik a mi világunkból egy fantasy világba, hogy ott kiválasztott hősökként képezzék magukat, és győzzék le a démonokat. A probléma csak az, hogy 3 hősünk közül egy csak véletlen került át. Bár nagy reményeket nem táplált, hogy neki is különleges képességei vannak, kiderül mégis jutott neki is valami. Ez pedig a gyógyítás képessége, ami riadalmat okoz, ugyanis e rendkívül ritka képességet nem túl szakavatott módon használja, használtatja a királyság egy másik gyógyítás képességével rendelkező tagja, aki hamar szárnyai alá veszi a fiút.
    Szórakoztató sorozat, aki még nem unja az isekai világokat az tehet vele egy próbát. Kissé kiszámítható, így nagy izgalmat egyelőre nem hoz magával.

    Mahou Shoujo ni Akogarete / Gushing over Magical Girls

    Erről is írtam már, így röviden: varázslányok akik cukik, átlagos lány aki rajong értük, és egy nap ő is varázslány lesz, csak a gonoszak oldalán. Így viszont küzdenie kell rajongásának tárgyaival, ami hamar előhozza belőle a szadistát, és élvezi. ;]
    Poénos, nekem kicsit túl sok ecchivel, de azért várom mindig mit hoznak ki belőle.

    Akuyaku Reijou Level 99: Watashi wa Ura-Boss desu ga Maou dewa Arimasen / Villainess Level 99: I May Be the Hidden Boss but I'm Not the Demon Lord

    Első körben kimaradt nálam (nem terveztem nézni szándékosan), viszont ha már pozitívan írtatok róla belenéztem és nem bántam meg.
    Ez is villainess settings, a szokásos sztorival: truck kun után főhősnőnk egyik játékának világában találja magát a gonosz, titkos főellenség testében. Főhősnőnk viszont nem tervez nagy menekülést, és nem retteg attól, hogy megölik. Biztos ami biztos viszont elkezdi szintezni magát szörnyek ölésével, hogy megvédhesse magát, vagy tudjon segíteni a démon király megölésében szükség esetén. Ezen felül egy dologra próbál figyelni, ne keresztezze az útját a "játék" főhőnőjének és az ő szerelémi célpontjainak. Ez a terv viszont már az iskola évnyitóján meghiusúl.
    Már sok volt az olyan villaines sztori ahol a főhősnő retteg a bukásától, ezért próbál felkészülni a menekülésre, viszont mivel más személy van a testben, így rajongás tárgya lesz, és a főhősnő és "csatlósai" is odaáig lesznek érte. Üditő dolog itt, hogy hamar ellenség lesz sokak szemében, remélhetőleg nem fog megfordulni a dolog. :U

    Dosanko Gal wa Namara Menkoi / Hokkaido Gals Are Super Adorable!

    Főhősünk a fagyos Hokkaido-ba költözik Tokyo-ból, és kezdi meg a középiskolát. Itt megismerkedik egy csinos lánnyal, akinek a segítségével felfedezi az északi vidék különlegességeit.
    Mivel régóta követem mangáját, így belekezdtem az anime-ba is. Ez ennek az évadnak a szokásos "átlagos srác és gyönyörú lány" sorozata, ennél többet nem is kell elvárni tőle.

    Ennyi volt a listám, ezen felül pár folytatás, új szezonos anime van még, de ezekről nem írok külön.

    Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

Új hozzászólás Aktív témák