Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz vans? #14905 üzenetére

    Bogi 5-6 hónapos korában (volt 1-2 hetente néha vakriasztás míg sikerült jól beállítani 'azt a vacak' légzésfigyelőt) riaszt éjjel a légzés figyelő. Volt ilyen már tízszer, de nem tudni mennyi volt a vakriasztás, mennyit segített már csak a hangja(hogy éberebb lesz tőle). Egyből repülök ki az ágyból, rem fázisból, szívem majd kiesik.
    Fel szokott ébredni rá, most még nem ébredt fel. Odahajolok, nézem a mellkasát, hallgatózok, ujammal is ellenőrzöm - nem vesz levegőt.
    Oké, voltam csecsemő elsősegélyen (anya nem kapott ilyen oktatást) első hogy nincs pánik, gyorsan kell cselekedni, mert nekik még nagyon satnya a légzésük, kevés a friss oxigén, gyorsan károsodik az agy.

    Hajnali fél háromkor a nem ébredő gyerek mellett nem egyszerű higgadtnak maradni. Szólítgatom, rázom finoman, semmi. Erősebben rázom, kiabálok anyának hogy jöjjön, hozzon telefont is. Már 15 nagyon hosszú másodperce semmi (plussz a légzés figyelő időzítője még amíg átértem az már kb 25 sec).
    Átjön párom is, fogom meg a gyereket, hogy gyorsan leteszem a szőnyegre, és pörgetem fejben az instrukciókat, hogy csinálni a szívmasszázst. B*ssza meg, nem emlékszem a ritmusra, csak hogy több befúvás kell, meg hogy ne izguljunk a bordatörést miatt.
    Fogtam olyannak a fejét, akit újraélesztettek(legalábbis próbálták), és a szájon kifelé habzó vér ami a bordatörést el jár(hát) - bevillan ahogy folyik le a kezemen; rohadt ijesztő - a lányomnál nehezen visz rá a lélek hogy picike testével ezt csináljam, de össze kell kapni magam!
    Ahogy veszem ki, egy nagy...hangos levegővétel szakadt fel belőle; mint a filmekben, a megfulladási pillanat előtt mikor épp levegőt kap az ember.

    Újra elkezdett lélegezni, és felébredt erre, persze némileg megijedt, és kicsit elkezdett sírni - ahogy mi is.

    Nem tudom mennyit számított a légzés figyelő/hogy elkezdtük ébresztgetni, stb - de szeretném a kistesónál -ha végre sikerül- hogy nála is legyen bent a kiságyban.

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Újszerű Garmin Vivoactive 5 fehér 65k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák