Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoosty

    őstag

    válasz AMD Power #2799 üzenetére

    Mindenkinek megvannak a maga élményei gyerekkorából. Nekem az, hogy biciklivel mentünk ezer felé, meg rengeteget mentünk túrázni a környékbéli erdőkbe, hegyekbe, meg szalonnát sütöttünk a családdal. Másnak az a nagy élménye, hogy apukájával mennyit járt pecázni, harmadiknak megint más. Egy dolog legtöbbször megegyezik, mindig valamilyen közösségi élmény, legtöbbször szülőkkel.

    Mivel te jó körülmények között éltél, ezért neked olyan élményeid vannak, amik pénzbe kerültek, ezért azt szeretnéd megadni. Akinek nem tellett rá, annak olyan van, ami kevesebb pénzből is kijön. Persze, mi is álmodtunk róla, hogy mennyünk a tengerpartra, nem engedhettük meg magunknak. Sokan ezeket az álmokat akarják megadni a gyereknek, de szerintem nem kell és így utólag már nem hiányzik, hogy nem volt ilyenben részem.

    A másik érdekes dolog, hogy az alföldi ismerőseimnek a Balaton volt menő, nekünk meg az aki csónakázhatott a Tiszán.

    Értem én, hogy sokan meg akarnak adni mindent a gyereknek, de a gyereknek elsődlegesen nem anyagi dolgokra van szüksége. Persze a betegség, baleset az megint más téma. Ha valaki akar gyereket, akkor az készüljön fel, hogy lemondással jár, anyagilag és időben is sokat kell áldozni. Egyikőtöket sem ismerem eléggé ahhoz, hogy véleményt mondjak róla, de a környezetemben látom, hogy hiába a pénzre hivatkozik valaki legtöbbször nem az az igazi ok, hanem, hogy nem tud lemondani saját kényelméről.

Új hozzászólás Aktív témák