Új hozzászólás Aktív témák

  • Nashville

    tag

    Szevasztok!

    Szeretném tapasztalt fórumozók segítségét kérni ezzel az alaplappal kapcsolatban, mert egy jó nagyot szívtam vele és végre szeretném öregbíteni ennek a lapnak a jó hírnevét.
    Esetem röviden:
    2006 novemberében vettem a gépet:
    Proci: AMD Athlon 64 3500+
    Alaplap: Asus M2N-E
    Videokártya: Asus nVidia Geforce 7600 Gs (256 Mb)
    Memória: 2 X 512 Geil 800 MHz (dualba rakva)
    Oprendszer: Windows XP Professional SP2
    Úgy összességében nem mindig vagyok megelégedve a géppel, sokkal többet vártam tőle, sokszor olyan lomhának tűnik, mintha túl sokat gondolkozna, és nem csak akkor, amikor több művelet is fut egyszerre. Mellesleg a memóriából is jó nagy darabot kifog magának.
    Még decemberben frissítettem a BIOS- t Windows alól az ASUS Update- al, talán a 0502- re, már nem tudom biztosan, de nem sok változás volt ez ügyben. Egy párszor újra kellett indítani a gépet, hogy ne bolonduljak meg a bizonytalan működés miatt.
    A múlt héten telepítettem újra a rendszert és amikor a segédprogramok telepítésénél tartottam és csatlakoztattam a faim telóját az USB port- ra, na eközben történt egy „érdekesség”! Az egér meg sem mozdult ezután csak billentyűzettel tudtam kikapcsolni a gépet. Újraindítottam, de kb. 5 mp. működés után leállt a gép és onnan sehova tovább! Nem kapcsolta be a monitort még egy pittyenést sem adott ki már ezek után. A következő próbánál meg nem akart leállni hiába nyomtam a kapcsoló gombját, csak áramtalanítással állt le.
    Szervízbe vittem, ahol megállapították hogy „alaplapos” a gép.
    Kétkedve álltam, hogy egy márkás alaplap hogy a fenébe megy tönkre ilyen hirtelen, fél évesen. Erre azt a választ kaptam, hogy szériahibás. A szervizes ürge és több vásárló is pont így jártak az ő gépükkel, de amire kicserélték már jól működik, szóval a 2006 végén gyártott M2N-E alaplapok eszerint szériahibásak. Remélem nektek nem!
    És azt is remélem, hogy a fennakadásaim és elégedetlenségeim az én hibás szériás alaplapom miatt voltak.
    Péntekre ígérik, hogy megérkezik az új alaplap és szeretnék előkészíteni neki egy bombabiztos Driver készletet és BIOS- t.
    Melyik BIOS verziót ajánljátok ami bevált nektek? Nem igazán akarom tuningolni a gépet (csak olyan beállításokkal ami tuti jól működik), csak végre működjön jól, megbízhatóan tegye a dolgát.
    Most a 0802 a legfrissebb BIOS. Érdemes erre váltani? Ha van egy jól működő BIOS verzió, amivel másnak megy egy ugyanilyen konfig akkor nem próbálkoznék a legújabbal.
    Milyen driver frissítést érdemes beszerezni hozzá míg megérkezik az alaplap? Vagy csak egyszerűen tegyem fel a hozzá adott CD- ről a Chipset Drivert? Írta valaki, hogy a 9.16- ot érdemes használni az alaplaphoz, de ezt nem találom, csak a V9.19- est.
    Hogyan szoktátok a BIOS- t frisíteni? Az ASUS Update progival? Ha tudnátok adni egy linket ahol jól le van írva (magyarul), akkor megköszönném, nehogy eltoljak valamit az új lappal.
    Jó bő lére sikeredett, remélem győztétek végig olvasni és tudtok segíteni.
    Előre is köszönettel! Nash

Új hozzászólás Aktív témák