Új hozzászólás Aktív témák

  • csibiur

    csendes tag

    Sziasztok!
    Szeretnék új notit venni, és, mivel a jelenlegi asusomat 5 éve használom és semmilyen hibája nem volt eddig (asus a6jc-q007 bővített ram), ezért maradnék az asusnal.
    Ami fontos, hogy szeretnék bele minél erősebb grafikai motort, ugyanis a következő 4-5 évet lehúznám vele, leginkább HD videók szerkesztésére és esetlegesen játékokra is szeretném majd használni (ha majd a Diablo 3 megjelenik :P ).
    Az egyik választásom ez a gyönyörűség, melyben a grafikus kártya egy "NVIDIA® GeForce® G 310M / 1GB GDDR3 + Optimus Technológia", ami utána olvasva asszem annyit tesz, hogy alapjáraton integrált 3d vezérlőről működik és ha kell, akkor veszi át a Geforce a melót, de nem találtam írást, mely arra utalna, hogy akkor ez most jó e v nem, a videokártya saját memóriája 512Mb.

    Ezek után egész sok olcsóbb asus notit találtam (k50 széria), melyek prociban gyengébbek, mégis kaptak egy NVIDIA® GeForce® GT320M 1GB DDR3 VRAM VGA kártyát.

    Fogalmam sincs melyik a jobb, de gondolom a külön videokártya erősebb, nemhiszem, hogy az optimus technológia össze tudja adni az erőforrásokat.
    Az ATI kártyákkal felszerelt gépeket alapból nem nézem, ugyanis úgy vagyok vele, hogy amdhez ati jár, intelhez nvidia, de javítsatok ki, ha ez a nézetem ősrégi, amióta megvan a mostani gépem, nem foglalkoztam a témával.
    A választás persze azért is csalóka, mert akármire teszem le a voksom, a mostani geforce go 7300-as kártyámat kenterbe verni fogja.

    Természetesen a ASUShoz való ragaszkodásom nem kőbe vésett, elsősorban tapasztalat és ezen szériák gyönyörű kinézete miatt adott, de ha tudtok mondani árkategóriában (nettó 200k körül) jobbat, akkor szivesen várom.
    A kommentemhez íródó bármilyen választ előre köszönök!

    Üdv.: Csabi

Új hozzászólás Aktív témák