Új hozzászólás Aktív témák

  • ML320

    aktív tag

    válasz nit-a #2012 üzenetére

    Bocsánat, ha esetleg akaratomon kívül megsértettelek. Nem volt szándékos.

    Így inkább összefoglalva, figyelembe véve anyagi kereteidet és a feladatot, kb ezeket javasolnám:
    14''-os: Asus A8HE 4P002, A8M AP021
    15'': ASUS F2HF 5A017, ASUS A3HF 5A044
    15,4'': ASUS X51R AP046, ASUS A6M Q049
    Ezek 140-170ezer között mozognak.
    Többnyire 512MB-os notik, így javasolt egy memóriabővítés. Min 512, ha lehet 1GB. 5-12eFt, bolttól, típustól függően.
    A leggagyibb is kibír kb 2,5 órát, a WLAN alapból benne van. Ahogy már megbeszéltük, nem letöltőközpont leszel, tehát még a 80GB is elég neked bőven. Ha sok minden lesz rajta, akkor kipróbálhatod a DVD-írót is.
    Ha nincs idő szoftver intézni, akkor vagy feketén rakatod rá (amire az alapelvek szerint nem buzdítunk), vagy veszel a vásárlás helyén egyet. Ha normális mentalitású a bolt, díjmentesen felrakják. A Home neked elegendő (20k fölött), utánna meg tudsz rá rakni ingyenes vírusvédelmet, lejátszókat, és ha a jogtisztaság mellett maradunk, akkor pl OpenOffice.
    Nálunk Szombathelyen pl van olyan szaküzlet/szervíz, aki illegális rendszer esetén át sem veszi a gépeket, ezt mérlegeld.

    A noti kiválasztásánál szerintem szimpátia alapján dönts. Már belefáradtam, a következő labdát nem ütöm vissza. SZVSZ mindegyik notit tudod 2-3 évig az adott napi feladataidnak megfelelően használni, nem hinném, hogy bármiben is hátrányos helyzetbe kerülnél. A RAM bővítés javasolt! Szerencsére ezt nem kell azonnal megtenned, ráérsz akár egy-két hónap múlva is. Inkább majd akkor egy 1GB-s modult.
    Nem mindben van webkam, esetlegesen ezzel is bővítheted majd. HDD-ből ha mégis kevésnek bizonyul majd a helyzet, karácsonyra kérj egy notebook vinyót és egy 2.5'' keretet. Szintén huszon-pár ezer forint, de akkor lesz egy 120GB-s kvázi pen drive-od. Filmre, zenére nagyon mobil, jól használható.
    Ha nincs a csomagban, akkor még egy táska és egy egér, amire idővel szükséged lehet. Ezeket szintén a szimpátia alapján vedd meg. (Kislányom kinézett magának egy rózsaszín Saitek noti egeret... :O )
    Dióhéjban és végsőként én ezeket mondanám el. Valamint azt, hogy ügyes légy! :DDD

    Ember tervez, Isten perverz...

Új hozzászólás Aktív témák