Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz tothbe #34305 üzenetére

    "De akár már 80-90% körül is érdemes lehet lehúzni a töltőről. És aztán ha meg merül, akkor akár már 40%-nál rá lehet ismét rakni"

    ez csinálod és egy év alatt tökrevágod az akkut teljesen. Volt olyan ismerősöm, aki szintén ilyenben hitt, mert 92-ben valami ősi laptopnál, ami kadmium akkut használt, még úgy kellett. Ha folyamatosan töltöd és meríted szándékosan, hogy "ne legyen töltőn", akkor azzal rengeteg felesleges ciklust teszel bele. Ha asztalon használod, akkor bedugod és nem foglalkozol vele. Ha hozod viszed, az más, még mindigig jobb, mintha szándékosan teszel plusz ciklusokat bele.

    #34307Pyttawrx
    jaja. A vivobookom doksijában kifejezetten írják, hogy 20v 3.5A vagy 4.5A képes pd töltővel töltsem. De még így is szól a win a 65w-os miatt. A 90est szereti. Nem tudom milyen a töltő elektronika, de kisebb voltos (15v 3.0A vagy pláne a 9v 3.0A már biztosan kisebb, mint a töltőfeszültség... )

    #34309tomp
    igen. lehet ilyen, bár lehet nem mindegyik gépnél. Más kérdés, hogy nekem úgy tűnt, kikapcsolt gépet bedugva lehet feltölti teljesen, lehet csak win alatt hat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák