Új hozzászólás Aktív témák

  • Norbesz23455

    tag

    Hali! Van egy P5Q-E -s alaplapom amiben vna egy Q9400-as CPU ezt msot tuningoltam egy kicsit.. 3GHZ-ra tehát 8x375.. CPU feszt álltottam csak be 1.3-ra amit ledroppol 1.28-ra
    De minden mást Auton hagytam.. kérdésem a következö lenne hogy muszály-e valami msát is beálltani.. eddig stabilan fut minden kékhalál,fagyás nélkül kop..kop.. Intel Burn test,Prime,Everest teszt egyszerre futott:D hátha nagyobb az esélye hogy elöjön valami hiba.. de nem.. 2H ig futottak.. Gamek közben sem indul ujra..
    Csak hogy nem lesz-e káros az alaplapra\CPU-ra hosszutávon AUTO beálltás.. nem nagyon vágom hogy miket kell beálltani.. mien Feszeket a NB,CPU PPL-hez...stb.stb
    Bár ezt a 1.3V-ot is félve adtam a CPU-nak:D féltem valami lesz vele:D
    De amugy 3GHZ-nál ötbb nem is kell nekem legalábbis...
    MOndjuk azt sem szeretném hogy 1 hét után bekrepáljon alap vagy aCPU:D
    a memot is auton hagytam de annak 1.8V-ot ad ugyan annyit amelyiit a tuning elött CPU-Z és everest szerint..+ nem tudom menyire számt még de az EVEREST még azt is kirja hogy Északi hid feszültsége 1.1v,Déli hid...feszültsége 1.1v-és az terhelésnél is stabilan áll..
    Bár ha tul sok lenne a fesz, vagy kevés .. akkor instabill a gép nem? és az azt jelentené hogy ujraindulna,fagyna,vagy kékhalált dobna?
    Q9400-as forumban irták hogy ne hagyak auton semmit..mert tulfeszeli magát a lap..
    Nemhiszem hogy annyi feszt adna magának hogy bedögöljön:D szerintem annyit ad amennyit max egy 3.4-3.5GHZ-s huzáshoz kellene(gondolom-de javtsatok ki ha tévedek)
    Meg hát egy ilyen 400mhz-s 13%-lékos tuningnál csak nem feszeli tul magát mert elég szar lap lehet akkor:D
    Mert ha ezzel kárt teszek a lap\CPU párosnak akkor vissza is álltom alapra...
    De amugy ha bekrepálna és ugy hogy tárolva van abiosban atuning akkor ha cisnálok egy CMOS resetet egy elemkivételle akkor észreveszik vajon a OC-t?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák