Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz #75912448 #10135 üzenetére

    A routerek gyári állapotban nagyrészt úgy vannak beállítva, hogy ha a dobozból kivéve bekötöd a gép elé, akkor legtöbbször csak annyit kell megadni a routernek, hogy milyen neted van (betárcsázós, LAN, kábel, stb.) és ha kell, akkor a hozzá való felhasználónév + jelszó.

    A többit intézi a router. A router menüjét, kezelőfelületét, pedig böngészőn keresztül éred el. Ez meg le van írva a routerek használatiában, hogy adott esetben milyen IP címet kell beírni a címsorba. (pl: http:/192.168.1.1 vagy http:/192.168.2.1, stb.) A router menüjébe lépéshez is kell (kér) felhasználónevet és jelszót (ez általában admin/admin gyári állapotban) de ez szabadon állítható.

    Ha USB is van a routeren, akkor csak bekötöd és talán annyi, hogy a router menüjében engedélyezni kell a háttértárat. Ekkor a router virtuális szervert futtat, amivel eléri az ember, hogy a hálózatra kötött cuccok lássák a routerre kötött vinyót és el is érjék azt.

    TP-Link routerrel próbáltam már ezt, nem sikerült valamiért, de Én voltam a béna hozzá. A gyári firm valószínűleg nem támogatja az NTFS fájlrendszert, ezért le kellett volna formázni a vinyót, és a routerrel kellett volna formázni (van külön menüpont erre). A routernek, mivel linux alapú, gyanítom Ext3 vagy Ext4 fájlrendszer kell. Ezt is kipróbáltam volna, csak tele volt a vinyó, amikor rákötöttem. Egy szűz vinyóval persze ez nem lenne gond.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák