Új hozzászólás Aktív témák

  • zippofcy

    senior tag

    válasz kisgyerek85 #11553 üzenetére

    Na ez az amiben nagyon tévedsz !!!
    A TVd max 1920x1080-as felbontást tud !!! ÉRTSE MÁR MEG MINDENKI !!!
    A 3Ds képet pedig MINDIG a TV állítja elő ! Vagyis a 3840x2160-at a lejátszó downscalezi a TVnek full HDra !!! Vagyis semmivel se lesz nagyobb felbontású a TVn mint egy, a lemezen 1920x1080-as felbontású film !
    Komolyan mondom ezt olyan nehéz megérteni ? :U

    Ha NEM egymás mellett van a két kép, hanem a képkockák vannak duplázva (így egy 25p-s film 50p-s lesz) csak akkor kapunk full HDt 3Dben ! Ez más fajta kódolás, a TVn mikor manuálisan állítod be a 3Ds módot, nem az egymás melletti vagy egymás alatti ikont választod hanem egy másikat !
    Ezeket a módokat a BD lejátszó automatikusan állítja a TVn, DE. Ha a TVn benyomod az info gombot, ilyen módnál nem kaphatsz 24p vagy 25p kiírást a képmódra ! Mert 12 frame / sec kevés lenne a folyamatos mozgáshoz ! Vagyis ha ezek vannak kiírva akkor NEM full HDban nézed a 3Ds filmed hanem felezve !

    Pff mintha ovisoknak magyaráznám a relativitáselméletet ...
    Akit komolyabban érdekel, guglizza ki. Én még nem láttam ilyen módon kódolt 3Ds filmet, lehet nincs is (a haver magyarázta hogy a DLPs projektora csak így tudja fogadni a 3Dt ezért a filmeket csak PCről tudja ráküldeni vmi speckó lejátszó proggival, azért gondolom hogy léteznie kell).
    Amilyen kódolású 3Ds filmeket én eddig láttam (BD ill mkv):
    90%-ban egymás mellett van a két kép, vagyis a felbontás feleződik ! Mindegy hogy mekkora felbontásban van a korongon, a TV csak a full HD FELÉBEN kaphatja meg mindkét képet !
    10%-ban egymás alatt van a két kép. Ilyenkor is feleződik a felbontás, csak ilyenkor nem vízszintesen hanem függőlegesen.
    Ezért írtam fentebb hogy GONDOLKOZZUNK !

    Nekem olyan okos a telóm meg a TVm hogy én már nem rajtuk játszok hanem velük. Társasozni szoktunk.

Új hozzászólás Aktív témák