Új hozzászólás Aktív témák

  • Ejelhar

    senior tag

    válasz jamez #29158 üzenetére

    ...a tv beépített lejátszói mit tudnak összehasonlítva a dobozos playerekkel?...Eddig a beépített is tetszik.

    Én is így voltam. Csudára helyes kis soft és remek ötlet, hogy beépítették a TV-be. Nagyon megtetszett, lelkesen kezdtem is használni.

    Aztán sorba jöttek a problémák.
    Kezdve a forrással. A külső vinyómat nem ismerte fel a TV, nem szerették egymást. Okay, módosítunk, akkor majd a dokkolóról játssza le. Hát arról se, mert integrálva van bele egy USB HUB, azt meg nem szereti a TV, írják is a manuáljában, nem támogatott.
    Maradt a pen drive. Csak ez így nehézkes meg körülményes. Mindig másolgatni kellett mikor filmet akartam nézni.

    Jó váltunk megint, legyen hálózatos lejátszás. De megint akadtak gondok. A TV csak DLNA-an képes fogadni. Hát legyen, a gyári -és ajánlott- soft nem okay, dög lassú, sokáig indexel, ráadásul teleszemeteli metadatokkal a vinyót. Legyen másik, lett is. Egész jó volt, míg nem akartam feliratos filmet nézni, mert azt nem támogatta.
    A harmadik már egész tűrhetően működött, de valamiért nem mindig nyalta fel az összes hangsávot, a szerencsén múlt, hogy éppen milyen nyelveket lökött át a TV-nek. Végül a következő egész jó lett, egy linuxos DLNA szerver egész tűrhetően működött.
    Csak mindig kellett indítanom egy linuxos virtuális gépet. Azonban itt is akadt probléma, mert volt egy halom forrásom, ami ISO-ban volt. Ezt így nem lehet átküldeni, muszáj beépíteni virtuális fs-ként. Linux alatt nem olyan nagy kaland, egy rövid parancs az egész, de minden egyes iso-nál meg kellett tenni, megvárni míg a DLNA szerver észreveszi vagy újraindítani azt, és akkor már nézhettem a TV-n.

    Nos itt untam meg az egész macerát, alternatíva után néztem. Vettem egy media playert. Kezeli a külső vinyómat, a dokkolómat is, hálózaton a DLNA protokollt képes fogadni, de nem használom, mert van helyette SMB és NFS, ami sokkal jobb. Az ISO-t meg csak úgy odarakom az orra elé, a többit intézi. Nem kell varázsolni.

    Hát ezért, én ezért és így döntöttem a médialejátszó mellett.

Új hozzászólás Aktív témák