Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz BBéci #36108 üzenetére

    "Felfoghatatlan számomra, hogy miért irtózol a VXP-től? Az egyik legjobb truváj, amit az utóbbi években, ebben a műfajban piacra dobtak."

    Ezt írtam tegnap róla:
    Teljesen ráizgultattok engem is erre az A410-re, pedig tökre elégedett vagyok a Dune HD Max-al. Csak hát a kíváncsiság, hogy milyen is lehet az az állítólagos jobb képminőség! Bár nekem inkább negatívan cseng a VXP, mint minden képjavító eljárás, ami belenyúl a natív 1080p-be. Valami csalás, valami kompromisszum, valami zajszűrés biztos van benne, ami torzít, változtat, csal a valós képen, hogy jobbnak, élesebbnek tűnjön. Nem tudom. Pláne a zajszűrés az, amit még nyomokban sem szeretnék látni a lejátszómon és a megjelenítőmön. Tudom, a VXP nem csak zajszűrő, de az IS. Tudom, a mértékét is lehet szabályozni, de ki tudja, hol a határ, milyen beállításig nem nézek művi képet? Értem én, hogy állíthatom a mértékét, de hol a határ a jobb, élesebb kép és a jobbnak tűnő, élesebbnek tűnő művi kép között?

    Aztán persze lehet, hogy túlideologizálom én ezt, és befosnék a látványtól és ejakulálnék az élvezettől ha meglátnám, de azért ezek kérdések számomra, mert ellenkezik a natív BD-látvány elveimmel. :D

Új hozzászólás Aktív témák