Új hozzászólás Aktív témák

  • Hyena

    senior tag

    válasz jézusom #42022 üzenetére

    Nos tehat akkor egy hozzaszolasban a tortenet.
    A plex egy szerver kliens alapu program ami sokfele eszkozon fut.
    Szerver van belole kulonbozo NAS szerverekre, szamitogepekre, es mobil eszkozokre.
    Kliens letezik, Samsung, es LG okostevekre (lehet, hogy masfelere is), mobil eszkozokre (IOS, Android) , Popcornra, es szamitogepen is megy, amin tulajdonkeppen a browser a kliens, a chromecast is tamogatja, de van pl Rokura is. En mar regota plexezek, es szeretem nagyon , hogy a telefonomrol vagy a tabletemrol barhol tudok interneten keresztul filmet nezni vagy zenet hallgatni az otthoni szerveremrol, egy igenyes Jukebox segitsegevel. Na persze ha chromecastot hasznalna, akkor valojaban a mobil eszkozen futo Plexrol castolna at a filmet egy vezeteknelkuli megjelenitore azaz a tvbe dugott chromecastra...
    Plex eseteben a kliensnek nem kell kifejezetten erosnek lenni, mert a szerver a videot transzkodolja, az elore beallitott parameterek szerint igy akar egy egyszeru keszulek is lejatsza a filmet nem tul nagy savszelessegu neten keresztul is (ez is parameterezheto.)
    Termeszetesen a plexes filmnezes nem a minosegi megjelenites csimborasszoja a transzkodolas miatt, ot masert szeretjuk :)
    A fent taglalt problema azaz otthoni nasrol filmet nezni interneten keresztul egy nem okos tvn.
    Mivel a szoban forgo synology nasra nincs plex, (egyebkent a kozkezen forgo feltort synology dsm segitsegevel lehet epiteni sajat nast es erre van plex) ezert mas modszert kell valasztani, teszem azt a rajta levo plexhez hasonlo de annal butabb video stationt hasznalni.
    Ennek is van mobil applikacioja ds video neven ami teszem azt androidon futtatva tovabb tudja castolni a kepet egy arra alkalmas eszkozre, legyen az akar chromecast vagy vmi hasonlo amit a buta tv hdmi csatlakozojaba kell dugni.
    Termeszetesen lehet hasznalni a celre mindenfele androidos mini pct ami a legvaltozatosabb konfiguraciokban elerheto, es telepitheto ra a szukseges program.
    A chromecastnal egyebkent velemenyem szerint jobb megoldas a Roku, ami nagyobb teljesitmenyu 5hgz-s halozatot is tamogat, es van pl tavkapcsoloja is, de nalunk nemigen lehet beszerezni.
    A xiaomi nemreg jelentette be a Mi Box mini-t ez is egy kellemes megoldas lesz, de meg csak nemreg jelent meg, kinabol rendelheto.
    Remelem igy mar teljes a kep!

    harley-davidson-nyiregyhaza.hu

Új hozzászólás Aktív témák