Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    Most aztán van tapasztalatom realtek vs sigma hang/kép minőségbeli különbségre. 60k-s lejátszókig bezárólag ordító különbségek nincsenek. Maradjunk a filmek képénél-hangjánál, zenére nem használok media playert. Más képük van, de nehéz dönteni, hogy melyik a jobb. Bizonyos filmeknél egy hangyányit jobb-szebb képe van a realteknek, természetesen ugyanez fordítva sigmaval.

    Ami feltűnő, a sigma sokszor eltüntet olyan képhibát, ami látszik realtek lejátszón, kicsit mossa, szemcsétleníti a filmet, ezzel összességében jobb hatást kelt. Ellenben néha bizonyos árnyalatokat pirosít, realtek lejátszóval ilyet nem tapasztaltam. Végeredményben a ma kapható középkategóriás lejátszók között szignifikáns képminőségbeli eltérés nincs. Egyéni elbírálás kérdése kinek melyik jön be jobban. Nálam egy hajszállal jobb a sigma, de csak ezért nem adnék ki sokkal több pénzt érte.

    Majdnem ugyanígy vagyok a hangokkal, itt nüansznyi különbségek hallhatók. 1-1 100x látott-hallott jelenetnél hallok különbségeket, de elenyésző. Általános felhasználás mellett nem lesz feltűnő senkinek sem.

    Természetesen kábel és kábel között óriási különbségek vannak, ahogy HDMI kábelek között is. Ha már szóba került. :)

Új hozzászólás Aktív témák