Új hozzászólás Aktív témák

  • csori23

    aktív tag

    Sziasztok topiklakók. Egy eléggé idegesitő és számomra nagy problémával fordulok felétek. Lehet hogy picit OFF téma, de már rengeteg fórumon érdeklődtem, és ide irányitottak. Talán tud valaki segiteni benne.
    Nos vázolnám a problémám.
    Adott egy android TV Box és egy HD projektor, amit egy 10m, és egy 1,5 m hdmi kábellal van összekötve, ugy hogy a 2 kábel között egy splitter is van erősitésként (külső tápos), mert enélkül nincs is jel a projektoron.
    A probléma az, hogy olykor random módon eldobálja a HDMI jelet. Néha egy perc alatt 3x is
    , néha pedig 1 egész órát is kibir folyamatosan(bár ez ritkább eset). Azt megfigyeltem, hogy app-ok váltásakor is gyakran eldobja. Először a kábelra gyanakodtam.
    Ezért vettem egy másik 10m kábelt, amivel szintén ugyan azt a jelenséget csinálja. Sőt a haveromtól kölcsönkért kábellal is ugyan azt műveli.
    Nem tudok rájönni hogy mi lehet az oka. :W
    Rövid kábelokkal (1,5m - 2m) simán jók. A hosszú kábel, gipsz karton fölött húzódik elég sok feszültség alatt lévő kábelokkal együtt (led világitás 12V és 240V a fővilágitás). Ezért pluszban még raktam rá ferrit gyűrűket.(a rövidre is), de semmi javulás. :N :((( Ha pl felkapcsolom a szobában a világitást,olyankor is rögtön eldobja a jelet. A földön elvezetve a kábelt is eldobja.
    Valami ötlet, hogy mi okozza?

    [ Szerkesztve ]

    https://logout.hu/tema/re_qiku_360_n4s_a_biztonsagban_rejlo_energia/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák