Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz general #63997 üzenetére

    "PCM hang vagy HD, ahogy itt írod (bitstream vs LPCM vagy mi volt, amit az ATV 4K tud), itt mi a gyakorlati különbség minőségben?"
    A filmek hangja általában tömörített (a jobb koncertekhez mellékelnek sztereó PCM-et), amit vagy a lejátszó, vagy az erősítő dekódol, készít belőle LPCM-et. Amit az erősítő analóggá alakít. Ezeket lehet jól és kevésbé jól is végezni, készülékfüggő.
    A Denon AVR-1610 alap tudású erősítő, dekódolási képessége annak megfelelő, tehát simán előfordulhat, hogy egy lejátszó jobb hangminőséget állít elő.

    Szubláda elsősorban nem azért kell, mert a frontsugárzók nem mennek elég mélyre. A .1 sáv a többitől teljesen független, önálló, aminek a jelét nem jó dolog rákeverni a front csatornákra. Másrészt a 80-100 Hz alatti tartomány megszólaltatása igényli a legtöbb erőt, teljesítményt. Ha ezt a házimozi erősítőre bízod, elszívja annak erejét és nem marad elegendő kakaó a frekvencia-tartomány többi részére. Ez valamennyire érvényes az összes hangdobozra. Ha levágod a jelet 80 Hz-en, a többi sokkal elevenebben, tisztábban fog szólni.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák