Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    Tegnap este beüzemeltem a Dune 301-est.

    Még csak a TV-mre és DAC-on keresztül erősítőre, hangfalakra kötöttem rá.

    Képet 1080p/60 Hz-re lőttem, automata 24/50/60 átállítással, ezzel nem is volt gond, szépen állította a forrásnak megfelelően. 12 bites színmélységre és full range RGB-t használva eszméletlen szép a képe. :D

    Hálózat nélkül viszont még "félkarú óriás". Nem volt időm nagyon rákeresni a hozzá való firmware-re, de majd húsvét után bekötöm ezt is és akkor frissítek majd.

    Kicsit megállt bennem az ütő, amikor az egyik rádugott pendrive-ról két .avi-t kapásból nem játszott (amit viszont a blu-ray lejátszóm simán vitt), de megnéztem PC-n a két file-t és a "kérdéses" DivX 5 kódolású volt DX50 fourCC kóddal.

    Ezután gyorsan megnéztem még pár .avi-t, hogy azok milyen kódolásúak, és bizony volt még pár ilyen, szóval nem olyan ritka mostanság ez a kódolás.

    Egyszer olvastam egy kis programról (FourCC Changer), amivel át lehet írni ezt a kódot, majd kipróbálom ezt a lehetőséget.

    A másik bosszúságom az volt, hogy egy külső 2,5''-es WD vinyót nem ismert fel, de rájöttem, hogy a formázásába egyszer belenyúltam és lehet azért nem tetszett neki, ezt majd még megpróbálom úgy orvosolni, hogy kiürítem a vinyót és újraformázom belenyúlás nélkül.

    Egy másik 3,5''-es 2 TB-os vinyót külső tápos rack-ben gond nélkül felismerte/olvasta gond nélkül játszotta róla a filmeket, zenéket.

    Sztereóban fogom hallgatni, elég jó minőségben adja a hangokat is az optikai kimenetén. A felbontást 192 kHz-re adtam meg neki (a legnagyobb lehetségest). Nagy felbontású zenével próbálva érezhető volt a különbség, bár ezt majd még letesztelem pontosabban, hogy ez a nagyobb felbontásnak, vagy a jobb masterelésnek volt betudható.

    A navigáció sebességére én azt mondom, hogy számomra ez az elvárható szint. Ha lassabb lenne, az már idegesítene. Ez az első médialejátszóm, de ha ez a sebesség a többihez képest villámgyors, akkor nem tudom, hogy más médialejátszók ennyire lassan navigálnának, reagálnának az irányításra? :F

    Ha kiegészítem a rendszermemóriáját egy SD kártyával, annak a sebessége mennyire számít? Azt hiszem van egy 4 vagy 8 Gigás Class 4-es "elfekvőben". (Egy 16 Gigás pendrive is lenne hozzá esetleg, ez elég lassú írásban, olvasásban meg átlagos, de erre egy USB csatit nem akarok áldozni.) Vagy USB-Hub-bal bővítsem?

    Mindent összevetve eddig elégedett vagyok a teljesítményével. Hálózattal még többre lesz nekem képes + a beépíthető vinyó még várat magára, de kényelmes lesz. :))

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák