Új hozzászólás Aktív témák

  • Anoulou

    csendes tag

    Sziasztok!

    Remélem,hogy nekem is tud valaki majd segíteni!
    Van egy Asus P5GD1 PRO lap,a legfrissebb nem beta biossal és optimális beállításokkal,van hozzá egy P4 3ghz proci,4x512mb DDR1 ram. Van 2db ide-s dvd író mint optikai meghajtó,illetve 1db satás winyó! Amúgy elég érdekes a lap,mert mivel csak 1db ide slot van a lapon!
    Erre a gépre szerettem volna felrakni egy win7-t,és egyszerűen a telepítés elején kifagy,ott ahol kiírja hogy starting windows! Előtte 2x végigmegy alul a fehér sáv,végig pörög is a lemez a dvdíróban,majd mikor kiírta hogy starting windows,a lemez is megáll!
    XP-vel is próbálkoztam,de ott pedig a hardverkiépítésének vizsgálata kiírás után fekete marad a képernyő!
    Már mindent kipróbáltam,másik pontosabban egy harmadik optikait is előszedtem,hátha a gépben levő kettő dvd-nek lenne valami baja,de a harmadik dvd-íróval sem jutott tovább! (amúgy ezzel az optikaival a hétvégén raktam fel egy másik gépen a win7-et,ott simán ment vele!)
    Már egy ide-s winyót is előszedtem,hátha a winyónak van baja,de szintén csak addig ment a telepítés vele! A winyót úgy kötöttem be az ide kábelre,hogy a dvd-író a master,a winyó pedig slave,és a kábelen is ebben a sorrendben vannak! Csak ekkor meg újraindításkor még a biosban nem engedi tovább,mivel azt írja ki,hogy nincs master h.d.d. Ha masterre teszem,és az optikai a slave? Akkor meg a wintelepítés nem hajlandó elindulni,hiába is állítom be a biosban, hogy az optikai az elsődleges a boot sorrendben!
    Így előkotortam egy régi,talán "raid" kártyának nevezett PCI-os okosságot,ami ad még 2db ide-s csatit a lapra! De ezzel sem lettem okosabb.mivel mindig ugyanott kifagy,akár a satás winyóval,akár az ides winyóval próbálkoztam!

    Ezek után,tud valaki nekem még segíteni?
    Nagy köszönettel! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák