Új hozzászólás Aktív témák

  • SaGaIn

    senior tag

    Hello!

    Segítségért jöttem mert kezdek kifogyni az ötletekből. Előre is bocs a hosszú szövegért de megpróbálom legpontosabban leírni a jelenséget:

    Vettem PH-n egy P5Q-E lapot egy X5460 hoz megflasheltem a biost a microkódokkal ahogy előtte már csináltam hiba nélkül másik két lapnál. összerkatam a gépet egy cheftec 600W ot táppal amit szintén most vettem vaterán alaplap szerint tökéletes a 12V, 3,3V és az 5V is beleraktam egy R9270x et és 2x2GB 800-as CL6-os kingston DDR2őt

    Első indításra összeszerelés után tökéletes volt minden míg nem bementem a biosba hogy átállítsam a boot sorrendet. Közben lementem inni mire visszjöttem befagyotta biosba. nyomtam egy restet és megfagyott az usb eszközök inicializálás közben aztán újabb reszet kihúztam minden usbt de csak rosszabb lett. Egész odáig fajult a dolog mígnem a bekapcsoló gombra sem reagált nem történt semmi. a táp ok ledek világítottak viszont semmi...

    Addig jutottam hogy kivettem az elemet és úgy hajlandó volt biosig eljutni visont ha ott akár bármi féle módosítással vagy anélkül rámegyek a save re nem bootol be többet csak elem kivétele után...

    Neten találtam pont ezzel az alaplap típussal hasonló hibát leírt valaki viszont megoldást nem, találtam.
    [link]

    Processor tökéletesen működött egy IP35-E ben míg ki nemvettem sőt ebben is elmegy odáig elem csere után hogy nem találja az ntloaddert bioszban tudok mozogni nem fagy meg csak ha menteni akarok.

    Viszont addig amíg nem tudom elmentenia biost nem tudok telepíteni sem mert nem akar cdről bootolni át kéne állítani a bootsorrendet. Ráadásul azért egykét dolgot be kéne állítani mert defaulton még stata winyók is ide módban vannak.

    Ma jön egy corsair 1066 os CL5 ös ram amit szintén itt vettem még azzzal is megnézm délután mondván lehet hogy kingston ramok hibásak vagy valami

    De hogy őszinte legyek kétlem hoyg ramok lennének a hibásak. elvileg zsír újak csak az is igaz hogy egy Asrock G31M-S ben sem mentek mert az lap meg se nyekkent vele. másik 2x1GBs 1066 os kingstonnal viszont igen.

    Szóval most nem tudom mi van de remélem nem lett tégla a lapomból mert akkor meg vagyok lőve. visszvinni az eldójához nyilván nem tudom ilyen hibával.

    Gari persze a videókártyát kivéve semmire nincs...

    ötletek kellenének, és jók...

    [ Szerkesztve ]

    "DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

Új hozzászólás Aktív témák