Új hozzászólás Aktív témák

  • nis.

    csendes tag

    Sziasztok,

    Remélem jó helyre írok és tudtok segíteni...

    A helyzet a következő: a gépem egy ideje (semmilyen hardveres, szoftveres vagy bios változás nem történt) elkezdte azt játszani, hogy nem kapcsol be a bekapcsoló gombr megnyomására csak minden 6-7. alkalomra. Az alaplapon lévő bekapcsoló és reset gombra sem reagál semmit. Kikapcsolom a tápot, visszakapcsolom, semmi. Ha kihúzom a falból és visszadugom (a tápon lévő kapcsolót kikapcsolva) majd megnyomom a bekapcs gombot, akkor mindig elindul. Ha visszadugásnál a tápon lévő kapcsoló be volt kapcsolva, akkor pedig minden további nyomkodás nélkül, pusztán a bedugásra bekapcsol mindig a gép és onnantól tökéletesen megy. Így hetente csak 1-2szer tudom rendesen bekapcsolni, gondolom ez azért para egy ilyen gépnél :D

    Megnéztem, nem melegszik, minden hardvare kifogástalanul működik, legalábbis hibát nem dob és aida 64-gyel nem találtam hibát. Ha megy a gép, akkor 2-3 napig is boldogan megy, amíg ki nem kapcsolom. Hibernálásra ugyanez a helyzet. Újraindításra újraindul automatikusan, csak kikapcsolás v hibernációra nem indul.

    A biost már reseteltem (elemet kivéve+kézzel is), majd frissítettem a legújabbra, az alaplapi és táp vezetékeket megpiszkáltam mindenhol, hátha az moccant el, de továbbra sem indul el mindig. A ház bekapcsolójának vezetékét lehúztam az alaplapról, de akkor sem indult az alaplapi indítóval.TDP és EPU ki van kapcsolva, nincs és nem is volt húzva semmi, a ramokat is alapbeállításon használtam, nem XMP-vel.

    Mivel fél éves sincs a gép és tökéletesen ment 1-2 héttel ez előttig, elég fura a helyzet, főleg, hogy nem mindig csinálja, de legalább néha többször, néha kevésbé. Az sincs rá hatással, hogy kevesebb vagy több ideig van kikapcsolva, mielőtt megpróbálom bekapcsolni. (néha 10p erces kikapcs, néha 1 napos után is ezt produkálja.)

    Az alaplap ASUS x79 DELUXE a táp Seasonic X-1050. Fogalmam sincs, hogy az alaplapnak van valami baja vagy a tápnak talán?

    Ami para, hogy még 2 hétig biztosan használnom kell és csak utána tudom szervízbe vinni...Ha addig így kapcsolom be az mennyire veszélyes? Mi lehet a probléma, van tippetek, mit nem próbáltam még?

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák