Új hozzászólás Aktív témák

  • csipio20

    csendes tag

    Sziasztok!
    Ezt a hibát irja ki a gépen telepítés közben:
    Egy CD/DVD- meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, ill. USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most.“

    Ezt a megoldást találtam eddig:

    A hibát sokan a merevlemez környékén, a RAID és AHCI beállításainál gyanítják, de ezek állítgatása tudtommal még nem vezetett sikerrel, mert a hibát az USB vezérlő okozza, leginkább azóta, hogy mindenbe kezdtek elterjedni az USB 3-as csatlakozók.

    Megoldás: Első körben dugjuk más USB portra az eszközt, néha elég volt ennyi. Ha nem jártunk sikerrel, akkor lépjünk be a BIOS-ba és az USB beállításoknál tiltsuk le az USB 3-at. Ez előfordul,hogy nincs értelemszerűen kiírva, de az XHCI-nél kell keresni. (Ha rámegyünk valami beállításra, akkor minden BIOS a képernyő valamelyik részén pár soros leírást ad az adott menüpontról, keressük az USB 3-ról szólókat).

    Ment és kilép. Újra bootolunk az eszközről és sikeres telepítés után, de még a driverek installálása előtt, engedélyezzük vissza az USB 3-at.

    De én nem tudom kikapcsolni az usb 3-at és átdugással sem értem el semmit.

    Vki segítsen légyszives. HELP!!

Új hozzászólás Aktív témák