Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Smktrooper #44699 üzenetére

    Csak azért, mert nagyobb a keresztmetszet nem fog automatikusan növekedni az áramerősség. Az a félvezető annyi áramot vesz fel, amennyire szüksége van. ha 20 W-ot fogyaszt, a feszültség pedig 1 V, akkor 20 A áramot fog felvenni, akármekkora keresztmetszeten táplálod.

    80 °C-on kilágyul a réz? Ha 80 °C-on kilágyulna, akkor kb egyetlen elektromotor sem lenne működőképes, mert egyszerűen szétszakadna a rotorban a tekercselés. Egy szervómotor belső hőmérséklete meghaladhatja a 150 °C-ot is normál üzem során. Félvezetőnél eleve nem tudom misz számítana a szilárdságtani jellemzők romlása, lévén nem éri őket érdemi mechanikai terhelés. Legalábbis egy PC-ben biztosan nem. A hadi alkalmazásban meg jelentősen szélesebb hőmérséklettartományban kell üzemképesnek maradnia a félvezetőknek. Érdekes módon nem okoz nekik problémát. De visszautalhatok az ipari PC-kkel kapcsolatban írtakra is. Azoknak a hűtése ráadásul meglepődnél mennyire nevetséges, asztali PC-s szinten alulméretezett, így a zajszintjük is meglehetősen alacsony. Főleg, hogy szinte minden esetben egy zárt házon belül vannak. A magasabb hőmérsékletből adódó fogyasztásnövekedés (ami egyébként nem több 4-6%-nál) meg nem igazán tétel a teljes eszköz fogyasztásához viszonyítva. Egy megmunkálóközpont 30-40 kW-jához képest alapból nem tétel a vezérlő PC 40-50 W-ja, de a magasabb hőmérséklet miatt esetleges 42-53 W sem. Egy edzőkemence esetén meg nevetségesen kicsi a vezérlés energiaigénye, kb kimutathatatlan a teljes berendezés fogyasztását tekintve.

    Egy passzívan hűtött chipsetbordának mióta van zajszintje?

    Tessék, egy pdf: [link] 43. oldaltól vannak a mérési eredmények. 240 °C-ig minimálisan romlanak a szilárdságtani jellemzők.

    Nem változhat, hanem simán bírja. Anno az X850 XT-m idle volt 55-60 °C-os, terhelve meg 100 °C környékén üzemelt. Négy év után sem volt semmi baja, akinek eladtam további három évig használta teljes megelégedéssel és stabilan. A GPU-k teljes egészében rombadöntik az állításod. Azoknak ugyanis semmiféle problémát nem okoz a magas hőmérséklet. Pedig messze boionyolultabb felépítésűek, mint egy akármilyen alaplapi chip.

    A három napos elállás csak és kizárólag hibás termékre érvényes. Attól, hogy 50 °C feletti hőmérsékleten üzemelnek a chipek (toldalékolva is egy p) rajta még nem lesz hibás egy alaplap. Szóval nem is köteles cserélni egyetlen egy kereskedő sem. A gyártó biztosan nem fog ilyen blőd indokkal cserélni semmit. Valódi, feltétel nélküli elállási jogod csak webshopos vásárlás esetén van, akkor 14 napig.

    Legközelebb ne írj ennyi hsz-t, szerkeszd őket egybe.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák