Új hozzászólás Aktív témák

  • pete_21

    addikt

    Sziasztok!
    Van egy Gigabyte GA-H170-D3HP alaplapom. Szerettem volna a BIOS-t frissíteni. Rátettem a BIOS fájlját egy pendrive-ra, de amikor beléptem a BIOS-ba, kiválasztottam a frissítés opciót, nem látta az eszközök között a pendrive-ot. Az SSD-met látta, de a pendrive-ot nem. Másik pendrive-ot sem látott. Ez mitől lehetett?
    Végül Windows-on belül frissítettem az @BIOS programmal. Működik, jó lett, de nem tudjátok, miért nem látta a pendrive-ot? Illetve ugye teljesen mindegy, hogy BIOS-ból frissítem, vagy Windowsból? :)

    Lenne még egy olyan kérdésem, hogy közben megjelent egy még újabb verzió: F3. Ezt írja a Gigabyte oldala: Update CPU Microcode
    Ez mit jelent a gyakorlatban? Érdemes erre is lefrissíteni a BIOS-t?

    Köszi a válaszokat!

    (#44607) bobalazs: Kicsit későn írok, de köszönöm a választ! :) A fast bootot végül nem állítottam be, nem szeretnék BIOS-t resetelni, inkább várok néhány mp-vel többet indulásnál. A legtöbb funkciót alapon hagytam. De volt néhány beállítás (pl. a Windows 8/10 Features), amit Windows 10-re tettem.
    Működött is a rendszer, de előfordult néhányszor, hogyha leállítottam a gépet, és újra bekapcsoltam, akkor nem töltött be a gép. Kép sem volt. Viszont ha újra bekapcsolás előtt áramtalanítottam a gépet, akkor szépen beindult.
    Frissítettem a BIOS-t, és most már alapon hagytam minden BIOS beállítást. Most még nem futottam bele ebbe a hibába. Mi lehetett a baj szerinted? Ez a Windows 8/10 Features rontott el valamit, vagy csak BIOS bug volt, amit az új verzióban javítottak? :)

Új hozzászólás Aktív témák