Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    Sziasztok!

    Adott a következő gép:

    ASROCK H110M-ITX/ac
    CORSAIR 8GB Vengeance LPX DDR4 2400MHz CL14 KIT CMK8GX4M2A2400C14R
    INTEL Pentium G4560 3.50GHz
    SHARKOON SilentStorm SFX Gold 500W
    SHARKOON QB ONE
    BE QUIET! Shadow Rock LP
    Corsair Force 120GB SSD (első generációs 2010ből)

    Azért vettem, hogy minimális áramhasználat mellett irodai munkát végezzenek rajta, de azért ha kiesne a körből, akkor maradjon pár használható cucc is ;]

    A probléma a következő:
    Mindent feltelepítettem, minden király volt nálam 2-3 órán keresztül is. Elvittem szülőkhöz a gépet, hogy használják, erre gondol egyet és "lehal". Becsíkoz a képernyő, ilyen fehér az egész, középen egy kockaszerűséggel, és lila színek vannak benne mint az erek.

    Minden up to date, már biosban is kikapcsoltam minden energiagazdálkodási cuccot, windowsban is teljesítménycentrikusra raktam, hogy soha semmi ne kapcsoljon le, de így is csinálja.

    Milyen tesztet futtassak, hogy kiderüljön mi a rossz? Részemről alaplap is rossz lehet, mert a gépház elejéhez kivezetett USB 2 és USB 3-asok nem működnek csak úgy, hogy vagy a 2db usb 2, vagy csak az egyik usb 3, minden más esetben dugdosva a kábelét csak érzékeli a winfos, hogy bedugtam a pendrive-ot, de hibát ír ki.

    Persze lehet memória probléma is, vagy proci, vagy esetleg utálja a régi SSD-t a rendszer? Tudni kéne hogyan derítsem ki mi a para, hogy azt az alkatrészt visszavigyem, mert nem tudnak dolgozni a géppel.

    Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák