Új hozzászólás Aktív témák

  • laca500

    aktív tag

    Sziasztok!
    Egy gyors tanácsra lenne szükségem!
    Egy kollégám megvette a következő alkatrészeket.
    MSI B450 Gaming pro alaplap
    Ryzen 5 2600 proci
    2x4GB G.Skill RAM
    Asus RX 560 VGA
    Samsung 860 evo 250GB SSD
    FSP 550W táp.

    Megkért, hogy szereljem neki össze.
    Többször tettem már össze gépet, ezért nyugodt szívvel bevállaltam!
    Szombaton idehozta, vasárnap egy részét beszereltem a házikóba.
    Hétfőn délelőtt a kimaradt dolgok is a helyére kerültek, bekábeleztem és délután szépen fekúszott a Windows is.
    Felmentek a driverek, majd jött egy full memória teszt. Nem tetszett a lapnak a RAM 3200Mhz-en, de 2133-on szépen ment. Frissítettem a BIOS-t, így már a memteszt is szépen végigment 3200Mhz-en. Ma délelőtt szintén lefuttattam a tesztet és most sem volt semmi gond. Gondoltam megvagyunk, és elkezdtem egyik HDD-ről a másikra adatokat másolni. Amíg ment a másolás elmentem reggelizni. Mire visszamentem gép kikapcsolva. Gondoltam végzett és elment alvó állapotba. Bekapcsolom, elkezdett bootolni, de közben meg elkezdett füstölni is. Szó szerint elfüstölt az egész alaplap. Világított mint a karácsonyfa.
    Így még sosem jártam, de még nem is hallottam ilyenről! Szóval teljesen tanácstalan vagyok.
    A bal alsó rögzítő csavarnál izzott az egész. Egy csavar, hogy a fenében tud ilyen zárlatot okozni? Ha egyáltalán az okozta!

    Valaki járt már így? Most ez alaplap gyári hiba? Rögzítő csavarhoz hogyan kerül egyáltalán áram? Garanciáztatni lehet ezzel? Gondolom kiröhögnek ezzel és elküldenek az anyámba!

    Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802

Új hozzászólás Aktív témák