Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz Timyyy #114458 üzenetére

    Leveszed a műszálas ruhákat, amik hajlamosak feltöltődni, megfogod a földelő pöcköket a konnektoron, esetleg felveszel egy ESD csuklópántot, ha van. Kihúzod a tápot, benyomod a bekapcsolás gombot. Utána leszereled a ház oldalát, berakod az SSD-t az M2 foglalatba, majd vissza a ház oldalát. Aztán vissza lehet dugni a konnektorba a gépet, és be lehet kapcsolni.

    Ha stabilnak érzed a rendszert és belefér a mostani rendszer meghajtó cirka 200GB-ba, akkor esetleg meg lehet próbálkozni a mostani rendszer klónozásával, és akkor nem kell telepíteni. [link]

    A másik megoldás, hogy nulláról telepíted. Ha USB-ről akarod, akkor gondolom le kell rántani az ISO-t innen: [link], aztán Rufus-al kiírni a pendrive-odra így: [link]. Utána újra kell indítani a gépet, aztán belépni BIOS/UEFI-be, amit írni fog, hogy hogyan kell. Általában DEL gomb, vagy valamelyik F gomb, eltérő lehet alaplaponként. Ott kiválasztod, hogy következőnek a pendrive-ról bootoljon, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor a boot sorrendet kell átállítani úgy, hogy a pendrive-ot előre veszed. Utána remélhetőleg elindul a telepítő, aminél ki tudod választani, hogy a 250 gigás SSD-re menjen a telepítés. Én személy szerint ki szoktam húzni minden más lemez adatkábelét ilyenkor (értsd: lekapcsolt állapotban), hogy véletlenül se azokra települjön, de ha eléggé odafigyelsz, akkor nem lesz gond enélkül sem. Gondolom egy ponton majd lesz licensz ellenőrzés, kulcs kérés mittomén a telepítésnél, ott meg kell adni a win 10 kulcsodat. Aztán felhoz egy csomó kérdést, pl hogy milyen időzónát, billentyúzetet, ilyesmit használsz, azokat kiválasztod, aztán kb. ennyi volt.

    Ha sikerült feltenni az SSD-re, akkor utána újraindításnál megint belépsz BIOS/UEFI-be, és megváltoztatod a boot sorrendet, hogy az SSD-ről bootoljon. Utána remélhetőleg rendesen bebootol róla, és némi tesztelés után törölheted a rendszert a HDD-ről, meg a telepítőt a pendrive-ról. Nagyjából ennyi a művelet.

    [ Szerkesztve ]

    Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák