Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Zlin50 #116018 üzenetére

    Egyrészt oda is van írva, hogy USB 3.1 Gen 1 (USB 3.0), vagyis ez egy USB 3.0-s hub. A gyártók csak ezen elnevezések adta lehetőséget használják ki. A tényleges USB 3.1 = USB 3.1 Gen 2.

    Másrészt igen, visszafelé kompatibilisek az egyes USB-szabványok, de az nem derült ki, hogy esetedben mit jelent ez a "rá kötött eszköz meg sem szólal". Ha Windowson próbáltad, akkor mit mutat az eszközkezelő, lemezkezelő stb. Aztán a gazda (gép) másik USB-portjához csatlakoztatva ki volt-e próbálva, valamint az eszközök az USB-elosztó (hub) másik portjain.

    "Azt gondolnám hogy a 3.1 -es is alkalmas kell hogy legyen. Még 2,5-es meghajtókat is."

    Először is USB 3.0-s az előbbiek értelmében. Másrészt ez a gazda hardvertől, annak USB-portjaitól is függ, pláne egy ilyen passzív USB-hub esetében. Ha 2,5"-os külső merevlemezt akarsz a hubhoz csatlakoztatva használni, akkor javasolt az utóbbiból aktív (külső tápos) típust venni és használni, pláne ha csak USB 2.0/3.0 portok vannak a gépen. Bár mondjuk 1 db USB 3.0 port még jó esetben elég hozzá, de ha egyszerre több eszköz van a hubhoz csatlakoztatva, túl hosszú a 2,5"-os külső HDD kábele stb., akkor már nem feltétlen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák