Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz embe #120928 üzenetére

    Hát Linux alapon pl. azt és olyan módon használva, ami az alábbi blogbejegyzésben van, pláne ha valamilyen újabb Windows van rajta és bekapcsolt gyorsindítás mellett lett leállítva a rendszer. De más disztró is megteszi, mint pl. a Mint, vagy ha kifejezetten kis méretű rendszer kell, akkor a Puppy. Windows, illetve WinPE alapon meg pl. az ITT lévő rendszert lehetne bebootolni egy pendrive-ról, ami kisebb méretű, mint a Gandalf's PE változatok.

    "Az eddig használt live usb-m nem akar bebootolni."

    Maga a laptop gondolom azért nem olyan régi, hogy ne lehetne rajta USB-ről bootolni, meg vélhetően a jelenlegi OS is pendrive-ról lett rá telepítve. Vagyis ez esetben lehet nem jók a BIOS-ban a boot beállítások, nem megfelelően lett kiírva a pendrive-ra a live rendszer, azért nem bootol.

    Ha már van külön adatpartíció (D), akkor lehetett volna kapásból ott tárolni a személyes fájlokat a C helyett, nem utólag nekiállni odamásolni... Ennyi erővel egy külső HDD-re is le lehetne menteni őket, majd újratelepítés után visszamásolni. Meg az utóbbi megoldásnál az esetleges újratelepítés közbeni véletlen formázás / törlés lehetősége sem áll fenn, hacsak nincs akkor éppen USB-n csatlakoztatva a külső meghajtó. De normál esetben nem szokott és nem is szükséges.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák