Új hozzászólás Aktív témák

  • BénaNyurga

    aktív tag

    válasz FRENK1988 #39815 üzenetére

    Driver geniust próbáld meg az mindenhez hozza a legfrissebb drivert ha továbbra is fenáll a dolog akkor go to service :(

    (#39816) siebener
    "A partíciók kezeléséhez számtalan program közül választhatsz, ám a Windows 7-ben külső program segítsége nélkül is létrehozhatsz, illetve törölhetsz partíciókat.

    Egy partíció létrehozásához a Start Menü keresőjébe írd be, hogy számítógép-kezelés (computer management), és nyomj Enter-t (vagy a Start Menüben kattints jobb gombbal a Számítógép (Computer) ikonra és válaszd a Kezelés (Manage) parancsot).

    A megjelenő Számítógép-kezelés (Computer Management) ablak bal oldalán menj a Tárolás (Storage) ⇒ Lemezkezelés (Disk Management) ponthoz. Jobb gombbal kattints arra a meghajtóra, amelyiket meg szeretnéd osztani, a felugró menüben válaszd ki a Kötet zsugorítása (Shrink Volume) menüpontot. A megnyíló ablakban állítsd be, hogy mennyivel zsugorítsa a partíciót (nyilván azt add meg, amekkora új partíciót szeretnél), majd nyomd meg a Zsugorítás (Shrink) gombot.

    Megjelenik az új partíció, kiírva a méretét és azt, hogy Nem lefoglalt (Unallocated). Kattints az új partícióra jobb gombbal és válaszd az Új egyszerű kötet (New simple volume) pontot. Add meg az új partíció méretét (MB-ban), majd a következő ablakban válassz ki egy betűjelet a legördülő menüből az új partíciódnak, majd következik a formázás beállításai, és ezzel létre is hoztad az új partíciót, mely ezentúl az Intézőben is megjelenik.

    Ha az alaplemezen hozol létre új partíciókat, az első hármat elsődleges partícióként formázza a rendszer. A negyediktől kezdve mindegyiket kiterjesztett partíción belüli logikai meghajtóként konfigurálja a Windows 7.

    Partíció törléséhez kattints a törölni kívánt partícióra jobb gombbal és válaszd a Kötet törlése (Delete volume) parancsot. Ekkor a partíció ismét csak a méretét jelzi ki, valamint kiírja, hogy Szabad terület (Free space). Kattints rá újra jobb gombbal és válaszd a Partíció törlése (Delete partition) pontot. Ekkor a partícióra kiírja, hogy Nem lefoglalt (Unallocated).

    Ezután kattints a mellette lévő partícióra jobb gombbal és válaszd a Partíció kiterjesztése (Extend volume) pontot. Méretnek add a maximális méretet és a procedúra befejezése után el is tűnt a törölni kívánt partíció."

Új hozzászólás Aktív témák