Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    Hali,

    Mostanában próbálom milyen lehet rendesen, 10 ujjal gépelni. Találtam egy elég jó weboldalt, typingweb.com, igaz angol de azt gondolom egyelőre fontosabbak a jó leckék mint a magyar kiosztás... kisbetűs leckéknél tartok. Na mindegy nem is ez a kérdés, de van pár:

    1) A legnagyobb gondom az alsó sorral van, amúgy meg a bal kézzel. Eddig sosem tűnt fel, hogy nem 'szimmetrikus' az elrendezés. Pl az r pont egyel fennebb van a mutatóujjnak, amúgy picit balra. De a jobb kéznél az u nem szimmetrikus, hanem ugyanúgy balra helyezkedik el. Ezt még alapvetőleg szokhatónak érzem de emiatt az y sokkal nehezebben megy mint a t. Ugyanez az n-b esetében. Valamint ezen elrendezés miatt az x,c brutál nehezek (nehezebbek kicsit a ,.-nél is, jobb kézi megfelelő). Van valami tipp, trükk, hogy ezen hogy lehet segíteni? Gondolkoztam a billentyűzet picit elfordításában ezt kiegyenlítendő de fene tudja...
    2) Az a baj ha bele is húzok, 1-2 hónap kell a megtanulásához. Időközben 2-3-4-5-6 ujjal pötyögök 'érzésből' ami esetleg rontja amit tanultam. Az nem nagyon oké, hogy ne írjak / ne írjak 'rendes' sebességgel hónapokig... jogosan aggódom? Van más megoldás, mint dfelfüggeszteni a kommunikációt addig? :)

    Ha van itt valaki aki emlékszik még hogyan tanult meg gépelni megköszönném a tippeket. Nem volt jobb ötletem egyelőre, maradt ez a topic. :)

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák