Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Zlin50 #77354 üzenetére

    Miért, mi a baj a Bittorrent Sync-kel? :U Privát alapján kissé félreérted, itt nem kell semmit kötelezően egy darabig seedelni, mint a publikus/meghívós alapú torrentoldalakról letölthető torrenteknél, ez kifejezetten privát átvitelekre való progi. Ráadásul egyszerűbb lehet, mint megfelelően bekonfigurálni egy FTP-szervert. De ahogy érzed, de szerintem meg kellene próbálnod, nem kapásból elvetni a lehetőségét is. Ha elveted, akkor viszont megindokolhatnád, hogy miért. :)

    "A routeren a forwarding alatt úgy tűnik továbbítva lesz a 21-es port felé a router által kiosztott cím"
    Ez így nem stimmel. A routered valóban kioszt egy IP-címet a gépednek, de ezt a címet nem a "21-es port felé továbbítja". :DDD Hanem a külső IP-címre a 21-es porton érkező kéréseket továbbítja a Te géped belső IP-címe felé (és a 21-es portra).

    "A LAN setup alatt kiadja a router a MAC address-eket meg a hozzájuk tartozó gépneveket plusz belső IP-t. (ennyit már megállapítottam). A MAC address meg az ipconfig paranccsal előcsalható.(hogy tudjam melyik gép vagyok - hogy én helyben tudjam ellenőrizni képes vagyok-e kapcsolatot összehozni)"
    Nem ismerem a routered beállítási oldalát, de szerintem rossz helyen keresgélsz. Az adott IP-címet MAC-címhez párosító, vagy csak simán ezekről információt adó oldal most nem érdekes.
    Olyan oldalt kell látnod, ahol port, IP-cím, protokoll, meg esetleg státusz látszik, ilyesmi mezők szoktak szerepelni a Forwarding oldalon.
    Az én TP-Link TL-WR1043ND routerem esetén így néz ki pl. a 80-as port továbbítása egy adott IP-címmel rendelkező gép felé:

    TP-Link TL-WR1043ND - port forwarding

    Ilyen a beállítóoldal (így nézne ki, ha az FTP-hez tartozó alapértelmezett 21-es portot továbbítani akarnám):

    TP-Link TL-WR1043ND - port forwarding - FTP (port 21)

    A saját külső IP-címedet egyszerűen úgy is meg tudod állapítani, ha elnavigálsz ide, és megnézed a kimenetet:
    http://ipcimem.info/

    Nyilvánvalóan a FileZilla szervernél is megadható, hogy pontosan melyik könyvtárakat szeretnéd megosztani... érdekes lenne, ha pont a lényeget nem tudná. A Cerberus FTP Server meg fizetős...

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák