Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz BenJoe80 #81994 üzenetére

    Nem túl bonyolultak:

    A LAN kapcsolatoknál a következő sebességű kártyák léteznek. A fejlesztésük nem úgy alakult, mint a flash memóriáké például, hogy több kombináció is kialakult, tehát LAN kártyákból alapvetően nincs 200Mbit sebességű forgalomban.

    A
    10 Mbit-es kártya az értelem szerint 10 Mb/s hálózati kapcsolatot képes létesíteni. Ha úgy tetszik, akkor 1,25MB/s (megabájt/s) sebességre, azaz egy 1,25 megás képet egy másodperc alatt vihetsz át a hálózaton. A sebességek innentől következetesek.
    Ez volt az eredeti (B)Ethernet(/B) szabvány.

    Ezt követi a Fast Ethernet, ami 100Mb/s hálózati kapcsolatot képes létesíteni. Ebben az esetben már egy kisebb videóklippet le tudsz tölteni 1 másodperc alatt.

    Ez után jött a Gigabit Ethernet, ami már 1000Mb/s (azaz 1Gb/s) sebességre képes. Itt már egy zenealbumról beszélünk másodpercenként.

    Jelenleg a sima felhasználásra nincs gyorsabb vezetékes eszköz. Innentől kezdve különböző modulokkal lehet enterprise eszközök között full duplex kapcsolatokat létesíteni (vezetéken vagy optikai szálon)

    A többi szabvány a vezeték nélküli hálózatoknál eléggé puritán neveket kapott, igazából úgy rövidítjük őket, hogy b/g/n/ac wifi. Ezek a wikipédián szépen össze vannak szedve.

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák