Új hozzászólás Aktív témák

  • grHawk

    aktív tag

    Sziasztok!
    Másodjára fordulok hozzátok!
    Egy ideje elkezdett jelentkezni egy probléma, az egér és a billentyűzet egyszerre lefagyott. Kihúztam, vártam míg felszólal a windows leválasztást jelző hangja, mindkét usb-re, megvolt, utána visszadugtam. Néha beválik, néha nem. Lefagyást követően megfigyeltem:
    - Gyakrabban történik játék/videó nézés közben, de előfordul egyszerű böngészéskor is.
    - A megszakadás pillanatában az utolsó parancsot veszi a gép, így ha pl. nyomtam a W-t egy játékban, akkor továbbra is haladok előre.
    - (nem vagyok egy hozzáértő ember) Az alaplapba csatlakozik a hangfal, a mikrofon, az internet, ezekre nem hat ki a fagyás.
    - Az első ilyen incidens óta többször meg fagyokat az egér mozgása, de csak egy apró pillanatra, utána megint érzékel, ilyenkor a billentyűzettel nem történik semmi észrevehető.
    - Az első incidens is egyszerre történt, nincs lehetőségem, hogy kipróbáljam másik egér/billentyűzettel, de az előbbiből ítélve, nem az eszközök a probléma okai.
    - Akkor tájt fordult elő először, mikor a tápom elkezdte feladni. Ki-be kapcsolat a gépet, amikor éppen úgy érezte. Egyszer már vissza se kapcsolt, cseréltük, most ilyen probléma nincs, az egér/billentyűzet egyszerre lefagyása továbbra is gyakori.
    - Folyamatos működés mellett 1-2 óránként előfordul.
    A gép fontosabb adatai: kártya; GTX560Ti, proci; i3 2120, alaplap; GA-P61-S3, táp; 500W
    A gép maga közel 3 éves, nem gyárilag, összeválogatott PC. Egy ismerős segített. Én magam nem értek a gépekhez, ezért lenne fontos, hogy megoldást találjak a problémára.
    Válaszokat előre is köszi, ha kell még adat, írom!

    EDIT: Annyit már próbáltam, amit egy külföldi fórumon olvastam, hogy a Vezérlőpultban az Energiagazdálkodási lehetőségeken belül, a kiválasztott mód speciális beállításainál az USB menüt legörgetve letiltottam az USB leállításának opcióját, mivel arra gyanakodtam, hogy ez okozza a fagyást. Semmit sem segített.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák