Aktív témák

  • Szalma

    őstag

    válasz nagash #4726 üzenetére

    (Minimál konfigra általakít, mindent kicserél (ram, videokártya, stb.), másik vinyóra szűz windows felhúzása a tesztekhez, CMOS reset.
    A kicserélés a gép teljes szétszedésével kezdődjön (alaplap is ki!), majd asztalon fokozatos összerakás olyan videokártyával rammal és táppal, ami eddig nem volt benne (havertól kölcsön). Tehát: alaplap az asztalon, másik táp rádugva, proci hűtővel betéve, speaker rádugva, CMOS reset. Bekapcs. RAM hiány síp megvárása. Kikapcs, ram bele. Bekapcs. Video hiány síp megvárása. Kikapcs, videokártya bele. Bekapcs. Bios default beállítása. Kikapcs, vinyó, cd/dvd rádugása. Bekapcs. Win istall + tesztek másolása. Ha a memtest és a prime95 nem tudja kiütni 1-2 nap alatt a gépet, akkor driverek a szükséges mennyiségben, hogy az egyéb tesztek tudjanak futni.

    Hajrá! Nem rövid menet. Ha nem tudsz próbaalkatrészeket szerezni, ne is gondolj komolyabb tesztelésre. A szétszedés esetleges kontaktproblémánál azért segíthet. Nagyon fontos, hogy az alaplapot is ki kell szedni! Ha nem síppal/dobbal jelzi a ram, video hiányokat, akkor az ekvivalens reakcióig kell várni. Ha teljesen más alkatrészekkel is előjön a hiba, akkor alaplapcserével a cserealkatrészek jóságáról meg kell győződni. (Ha másik, működő gépből jöttek a cuccok, akkor ez értelemszerűen hiábavaló erőfeszítés.))

    Szeretettel:
    Szalma

    ui.: Egy beteg gépnél a fenti műveletsort KELL csinálni. Bármi más csak tippelgetés és barkácsolás. Ezért mindegy, hogy eddig mit csináltál, ha nem a fenti cselekménysor volt az...

Aktív témák