Új hozzászólás Aktív témák

  • Aprósólyom

    addikt

    válasz Praetorianus #46814 üzenetére

    Az előttem szólókhoz csatlakozva én továbbá javaslom még telepítsd fel az Intel PROset wireless software-t: Support for Intel® Dual Band Wireless-AC 7260
    Ebben lehet állítani a wifi kártya barangolásának a mértékét, ami kb. annyit állít, hogyha csökken a wifi jel, akkor mikor dobja el a hálózatot és kezd el keresni egy másik erősebbet.
    Sőt az is lehet, hogy önmagában ez a szoftware is megoldja, mert régebben mintha nekem is lett volna hasonló és ez oldotta meg. Lehet szimplán a windows nem kezeli megfelelően az eszközt. Az intel pro set wireless pedig emlékeim szerint átveszi a windowstól a wifi hálózatok kezelését.

    Amit Kbali ír, az is jó irány lehet hiszen 2.4GHz-en jobb a jelterjedés. Viszont a többi eszköz miatt nem biztos, hogy érdemes kiiktatni rendszer szinten a band steeringet (összevont 2.4G és 5G) Ha csak a te laptopodnak van stabilitási gondja, akkor elég lehet csak a laptopban is állíthatod, úgy hogy például letiltod az 5G engedélyezését a wifi kártyán. (De az is lehet, hogy le lehet tiltani a band steeringet, erre konkrétan most nem emlékszem.)

    A router elhelyezése is számít, hiszen minden anyag kisebb-nagyobb mértékben akadály a hullámterjedés vonalában és csökkenti a jelterjedést. Ezért érdemes a routert a használati terület közepére tenni, amennyire csak lehetséges.
    Ha nem tudod a jelentősen elmozdítani, akkor legalább azt érdemes még átgondolni, hogy a kamrán belül mely az az elérhető függőleges pozíció (magasabbra vagy alacsonyabbra), ahol a legkevesebb akadályba ütközök a jel a router és a kliens eszközök között. (Pl. érdemes lehet kb. mellkas magasságba tenni, mert akkor az alacsony bútorokat, asztalok, ülőgarnitúrák kevésbé árnyékolnak... A fém tárgy akadályok de a közelség is erős zavar tényező, így pl. egy tükör is elég jól zavaró eszköz.)

    Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák