Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomics

    addikt

    Sziasztok!

    Adott az alaplapomon lévő konfig.

    A probléma előzménye a következő: volt egy áramtalanításom, kihúzgáltam minden csatlakozót a gépből és átvittem az egészet átmenetileg egy másik helységbe (tárolni). Visszarakáskor nem volt kép (DVI-D-SUB átalakítóval D-SUB kábelt használok). Átdugtam a D-Sub kábelt az alaplapi integrált csatlakozóba, minden ment flottul (Win7 felállásakor kiírta hogy nem találta az ATI driver hogy nem találja a kártyát). Mivel nem volt időm vele foglalkozni átállítottam a BIOS-ban az elsődleges grafikus kártyát az alaplapira és így használtam pár napig.

    Ma próbálnék képet kilehelni a videókártyámból sikertelenül. BIOS-ban visszállítottam PCI Express-re a primary-t, de semmi. Próbáltam HDMI kábellel TV-re, másik DVI csatlakozót használva, de sehogy sem jött össze. Viszont hiába van a primary-n a PCI Express, átdugva az alaplapi D-SUB csatlakozóba a monitor kábeljét van kép ugyanúgy.

    Mi lehet a probléma? Megnéztem belülről is, a VGA ventillátora forog, tápcsatlakozó, PCI Express-ből nincs kicsúszva.

    Megjegyzés: A gépet mikor a helyére raktam és elkezdtem bedugni a csatlakozókat, akkor a DVI-D-Sub átalakítót először a másik csatlakozóba akartam dugni, amin kevesebb a bemeneti tűk helye így kicsit erőltettem mire rájöttem hogy rossz helyre dugom. De nem hiszem hogy emiatt lenne probléma, nincsennek eldeformálódva az átalakítón a tűk.

    Ja és még valami, magától elállította a boot priority-t, a merevlemezre, holott eddig az SSD-n volt. Ezt sem értettem miért csinálta...

    Ötlet, mit csináljak?

    [ Szerkesztve ]

    PH! addikt since 2004

Új hozzászólás Aktív témák