Új hozzászólás Aktív témák

  • pancelzoli

    csendes tag

    Nem tudom hol kérdezzek erről, ez tűnt a legrelevánsabb topiknak.
    Konfig:
    Windows 7
    NVidia 550Ti
    Driver 320.49 (legfrissebb)
    Intel i5 3200
    Dell U2412M

    Probléma:
    Tegnap feltettem az új Nvidia drivert (320.49) és valamiért benyomtam a clean instalt is, gondoltam így majd jobb lesz. Sajnos nem így történt ugyanis a telepítés hatására a monitor nem hajlandó elfogadni a Nvidia panelben beállított "No scaling" beállítást. Mindegy milyen felbontásra teszem a monitort vagy egy játékot, az kihúzza teljes szélességre, mintha "Full screen" beállításon lenne.

    Kb 3 órát bújtam forumokat és sok embernek van hasonló gondja, de nem találtam semmi konkrét megoldást. Mindenki a drivert okolja, de én tudom, hogy nálam nem ez a gond, mert 2 nappap ezelőtt minden jó volt még 320.19-el most meg 275.33-al se megy. A laptopomon is 320.49 van és az simán megcsinálja a "No scalinget", tehát ha 800X600-asra állítom akkor középen megjelenik a kép abban a felbontásban és körülötte fekete sáv van körbe.
    Pár példa:
    https://forums.geforce.com/default/topic/547531/geforce-drivers/can-t-use-aspect-ratio-display-scaling/
    http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/p/19436952/20055277.aspx

    Átnéztem a menüt, de csak 16:10 és 4:3 között lehet választani, ha D-sub csatlakozóra dugom akkor előjön az Auto adjustment menüpont de az sem csinál semmit. Letöltöttem a hivatalos drivert, semmi. Próbáltam letiltani a monitor drivert, semmi. Próbáltam letörölni és felismertetni sima Plug and play-nek, semmi. Valamiért a monitor felülírja a videokártya által küldött jelet és teljes képernyőbe tesz mindent.

    Egyetlen megoldásról olvastam, de abba nem mert belemenni, mert annyira nem értek hozzá, mégpedig a EDID fájl szerkesztése. Megmondom őszintén nem értettem mi az, hol van és mit kéne csinálni. Valami olyasmiről volt szó, hogy tévesen a monitor natív felbontásnak ismeri fel mondjuk a 800X600-at és ezért nagyítja ki teljes méretbe, de ha kitörlök felbontásokat a fileból akkor ez nem fog megtörténni. Nem értem teljesen.

    Sok régi játékkal játszok, és mivel már 2 éves a gépem a mostani játékokat is kisebb felbontokon szoktam játszani, ilyenkor tök jó volt, hogy megjelent élesen a képernyőm közepén fekete kerettel. Szeretném megoldani, hogy újra így legye. Tudtok segíteni nekem?

Új hozzászólás Aktív témák