Új hozzászólás Aktív témák

  • Livius

    őstag

    Sziasztok!
    Van egy EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB (06G-P4-6161-KR) videókártyám, ami az elmúlt két napban teljesen fura dolgot művel random módon. Tegnap a Company of Heroes 2 játék indításánál, ahogy kapott egy kis terhelést a GPU (még a játék menüje előtt) a DVI-on csatlakoztatott monitoromon megszűnt a jel, és a vga hűtője elindult 100%-on, őrült hangosan. Semmi billentyűkombóra sem reagált a gép ezután, így csak a reset gomb segített. Restart után próbáltam újra elindítani, és megint jött a furcsa jelenség, megint nyomhattam a restartot. Ez után próbálkoztam a CS:GO alatt, hogy mi a helyzet. Ott gond nélkül elindult a játék, 20-30 perc játék ment is gond nélkül, de aztán jött egy map váltás, ahol ismét kapott némi nagyobb terhelést a GPU is a töltésnél, és megint jött a probléma, hogy elment a monitor és fullban ment a hűtése a vga-nak végtelen ideig. Ekkor viszont kiderült legalább annyi, hogy ilyenkor amúgy a gép mintha menne tovább, mert a játék hangját hallottam továbbra is, csak mintha a GPU nem adott volna tovább képet. Ma ez a jelenség annyira random lett, hogy miközben a Chromban, a google maps-on a műholdas térképet nézegettem, és zoomoltam egyett, akkor megint előjött (gondolom volt némi GPU használat pont akkor).

    Valaki tapasztalt már valami ilyen hibát ezeknél a VGA-knak, és talált valamit esetleg, hogy mi okozza ezt? Egy Nvidiás fórumban találtam egy hasonlót, ott annyi van hogy a driver cserélgetés se segített semmit.

    Jelenleg még 2019 októberig van még garim. Ha esetleg valami hardveres gond lenne, és a terheléseknél kezdene haldoklani, tudnátok mondani valami jó "gyilkos" tesztet amivel legalább gariidőn belül kivégezhető lehetne a kártya? (vagy épp ezzel ellenőrizni hogy amúgy stabilan bírja a terhelést, ahogy kell)

    A tápom egy 5 éves Cooler Master RS-550-ACAA!

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Új hozzászólás Aktív témák