Új hozzászólás Aktív témák

  • GameOver

    aktív tag

    válasz DNS_65 #1895 üzenetére

    Ha igazán skilles a vadászgép pilótája, teljesen mindegy, mit csinálsz, így is úgy is meghalsz. Ha viszont kevésbé ügyes, vagy esetleg kimondottan béna, akkor akár még győztesen is ki lehet jönni a párbajból. A repcsiket ugyanis könnyebb leszedni helivel, mint azt sokan gondolnák, csak pesze rengeteg gyakorlás kell hozzá, egy béna pilóta, meg egy kis szerencse sem árt. Régebben már összecsaptam egy ilyen jelenetet ([link]), bár ebből nem igazán derül ki, hogy mit csináltam. (Egyébként a készülő videóm ilyen jelenetekkel lesz tele, csak reményeim szerint sokkal jobb felbontásban.)

    Egyébként készítettem egy angol nyelvű tippgyűjteményt ([link]), amelynek 10. pontja a heli vs. repülőgép párharchoz próbál néhány jó tanáccsal szolgálni. Ennek a leírásnak hamarosan kész a magyar nyelvű, sokkal részletesebb változata is. Most ebből idéznék:

    Mivel a vadászgépek csak akkor tudnak lelőni, ha maguk előtt látnak téged/ha előttük vagy, így azok a legjobb manőverek, amelyek lerövidítik azt az időt, amíg ő képes rád lőni. Tehát minél hamarabb keresztezed az útjukat, annál jobb, ezt pedig úgy tudod elérni, ha közeledsz feléjük. Azonban nem javaslom, hogy teljesen szembe repülj velük. Repülj feléjük, ugyanakkor oldalazz is valamelyik irányba! Sőt inkább az oldalazás domináljon, de egy kicsit mindenféleképpen közeledj feléjük.(….) Ezt a szemből érkező vadászgépek ellen javaslom. A vadászgépek azonban leggyakrabban hátulról támadnak.(…) Ahhoz, hogy észre vedd a hátulról közeledő repcsit, váltogass gyakran arra a kamerára, amelyikkel magad mögé látsz. A legjobb manőver a hátulról érkező repülők ellen a következő: amint észrevetted, hogy jön, emeld meg a heli orrát egy kicsit, és kezdj el hátrafelé repülni („tolatni”) a közeledő repülőgép felé, ugyanakkor oldalazz is egy kicsit valamelyik irányba. (Tehát ne kanyarodj semerre, egyszerűen csak tolass és oldalazz!)

    A lelövésükről is írtam a magyar nyelvű leírásban, de sok lesz már belőlem...

Új hozzászólás Aktív témák