Új hozzászólás Aktív témák

  • Mate

    nagyúr

    Hogyan működik az Őrség?

    Az Őrség leendő nyomozói számára az Őrség gomb aktív a főmenüben, ami jelzi, hogy kiértékelésre váró, függőben lévő ügy érhető el. Ezek után a nyomozók dönthetnek úgy, hogy részt vesznek az ügyben, megtekintve a visszajátszást (körülbelül nyolc kör vagy durván 10 perc) és kiválasztva egy ítéletet.
    Ha a nyomozók egyöntetűen egyetértenek abban, hogy szabálysértés történt, kitiltás kerül elrendelésre. A kitiltás időtartama a szabálysértés súlyosságától és a gyanúsított esetleges büntetett előéletétől függ.

    Hogyan kerülnek kiválasztásra a nyomozók?

    A nyomozók a CS:GO aktivitásuk (versengő győzelmek, fiók kora, játszott órák száma, Ügyességcsoport, alacsony jelentésszám stb.), és ha van ilyen, korábbi Őrség-részvételük szintje és pontszáma (ami nyomozói pontosságuk függvénye) alapján kerülnek kiválasztásra. Azok a közösségi tagok, akiknek mind az aktivitása, mind az Őrségbeli pontszáma magas, több ügyet fognak kapni.

    Milyen bizonyítékok állnak a nyomozók rendelkezésére?
    A nyomozók egy véletlenszerűen kiválasztott nyolc körös részletet kapnak a megvádolt játékos mérkőzéséről, és a feladatuk megállapítani, hogy a játékos elkövetett-e valamilyen szabálysértést a megtekintett visszajátszáson. A gyanúsítottra „A gyanúsított” néven hivatkozunk, a többi játékos neve pedig ki van cserélve. Minden írásos és hangos csevegés kihagyásra kerül. A nyomozótól azt várjuk, hogy pusztán a gyanúsított tettei alapján hozzon döntést.

    Hogyan kerül egy játékos az Őrség célkeresztjébe?

    A rendszer olyan játékosok visszajátszásait tartalmazza, akik jelentésszáma meghaladja a többiekét, vagy más módon tűnik ki azok közül. Hirtelen megugorhatott a jelentésszámuk, vagy lassan, hosszú időn át gyűjtöttek be egyre több jelentést. Emellett, egy játékos megjelenhet olyan teszt-ügy visszajátszásában is, melyben előzőleg nem ítélték bűnösnek. Ezek véletlenszerűen kerülnek beillesztésre az ügyek közé, kizárólag azért, hogy segítsék a rendszert a nyomozók pontozásában (a teszt-ügyek ítéletei nem lesznek kihatással a gyanúsított játékosra).

    Mik a lehetséges ítéletek?

    Lehetséges ítélet a ‘Nagyon bomlasztó (csalás),’ ‘Kissé bomlasztó (szemétkedés),’ és ‘Elégtelen bizonyíték’. Továbbá a nyomozók választhatják az ‘Elhalasztást’ is, így döntés nélkül, egy későbbi időpontban újra megnézhetik a visszajátszást.

    Mi történik egy ügy végén?

    Ha a rendszer úgy határoz, hogy a nyomozók kollektív ítélete túlnyomóan egy döntés felé mutat, akkor az ügy lezárásra kerül, és a döntések összessége határozza meg a végleges ítéletet. Ha az ítéletek túlnyomó többsége „Elégtelen bizonyíték”, vagy nincs döntő erejük, az ügy törlésre kerül a rendszerből.

    Lehetséges, hogy az egyik nyomozó véleménye többet nyomjon a latba, mint egy másiké?

    Igen. Egy magasabb pontszámú nyomozó ítéletének nagyobb a súlya a végleges ítéletben, mint egy alacsonyabb pontszámúénak.

    Hogyan pontozzák a nyomozókat?

    Az Őrség-pontszám a nyomozó azon képességét tükrözi, mennyire következetesen és pontosan ítélkezik a megtekintett bizonyíték alapján, mind valós, mind teszt-ügyekben. A nyomozók pontszáma nő, amikor egyetértenek a többséggel ugyanazon megtekintett visszajátszással kapcsolatban, és csökken, amikor a kisebbséggel értenek egyet. A pontváltozás nagyobb, amikor több nyomozó ért egyet, és kisebb, amikor nem értenek egyet. Az alkalmankénti teszt-ügyek beszúrása miatt az egyedüli mód az Őrség-pontszám növelésére a teljes visszajátszás figyelmes megtekintése és megfontolt és pontos ítélet meghozatala a szolgáltatott bizonyíték alapján.

    Mi történik a béta alatt?

    A béta ideje alatt a rendszer kevesebb ügyet ad ki, az eredmények pedig átnézésre és elemzésre kerülnek, mielőtt kitiltás lépne életbe. A rendszert a megbízhatóság és pontosság érdekében hangoljuk. Ahogy a rendszer finomhangolása folyatódik, egyre több ügy lesz elérhető több leendő nyomozó számára, és a rendszert végül majd a közösség fogja működtetni.

Új hozzászólás Aktív témák