Új hozzászólás Aktív témák

  • Andris837

    senior tag

    FPS problémám megoldódni látszik, megosztom a tapasztalatokat illetve a valószínű hibaforrást, hátha más is járt már így vagy esetleg ne adj' isten a jövőben ilyennel találkozna.
    A lényeg, hogy sokszor minden előzmény nélkül leugrott az FPS 60-80-ra a 200-ról és ez nagyon idegesített. Elkezdtem keresni a hiba okát, de minden jel arra mutatott, hogy ez nem szoftveres gond lesz. Újratelepítettem az operációs rendszert, ezután a catalyst-et is (14.4 WHQL). Nem történt javulás.
    Egyik ismerősöm mondta, hogy indítsak el egy olyan programot, ami figyeli a hőmérsékleteket (CPU, VGA, alaplap) hátha a túlmelegedés a hiba oka. Letöltöttem egy ilyen programot, elindítottam és furcsa volt számomra hogy "idle" üzemmódban 1.3 GHz-es CPU sebességnél is 50 fokos volt a processzor. Terhelés alatt ez felkúszott 80+ra, ami valljuk be nem igazán jó dolog. Holnap viszem be PC boltba a gépet, leszedjük az AC13pro-t és ideiglenesen rárakjuk a gyári intel hűtőt (nem vagyok tuningmester, így elég lesz az is), újrapasztázunk és megnézzük úgy mennyi lesz a hőmérséklet.

    Van esetleg valakinek ilyen CPU hűtője? Elvileg ezeknek az a "bajuk", hogy valami műanyag gagyi alkatrész van a borda és a proci között ami szállítja a hőt és ez szokta beadni a kulcsot pár év után. Nekem most három éves a vas, így minden bizonnyal az a baj. Vicc, hogy az ember kiad 15k-t egy hűtőért és ennyit bír...

    [ Szerkesztve ]

    iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN

Új hozzászólás Aktív témák