Új hozzászólás Aktív témák

  • Xero

    nagyúr

    válasz ReFleXx #55523 üzenetére

    A gond az egészben az, hogy tényleg a kölkökre és a szerencsejáték függőkre (betegekre) mennek rá. Épeszű ember fel tudja mérni, hogy ennek az értelme nulla. Részemről azon túl hogy lounge-on fogadtam meccsekre (jellemzően a szutykot dobáltam be max 10 cent értékben, a legnagyobb tétem max 2 euro lehetett) párszor nincsen személyes tapasztalatom, de elég sokszor futottam bele ezekbe streameken.

    Na most. Akinek mint említettem van egy minimális matematikai affinitása az képes felmérni, hogy a szerencsejátékon csak bukni lehet. Ok BJ-en lehet számolgatni a lapokat, tippmixen lehet oda-vissza ismerni az adott sportokat, pokerben lehet simán tutira menni (ott sem lehet igazán, van ismerősöm aki ebből él), DE és most jön a nagy de, a mostanában populáris roulett szerű siteokon csak bukni lehet. Lévén kb semmilyen hatóság nem ellenőrzi ezeket az oldalakat, kb biztosra venném, hogy a játékosok szépen be vannak csoportosítva és az esetleges beetetés után nem hagyják, hogy pluszban szállj ki a dologból. Ha mégis az a hibahatár.

    Az, hogy rengetek a közösséghez tartozó arc reklámozta ezeket az oldalakat? Nem gáz, ameddig valahol valamilyen formában feltünteti, bár ez minden esetben tök egyértelmű volt. Ott kezd cinkes lenni a dolog, amikor rájátszanak erősen és tényleg megy a lapítás. A minősített eset pedig a legutóbbi, amikor az emberkék visszaélnek a népszerűségükkel, alapítanak egy oldalt, majd készülnek a kamu videók.

    Mi a megoldás? Magam sem tudom. Első körben a Valve helyében rövidre zárnám az ügyet és lecsapnám az api-okat. Lehet hogy megcsappanna a forgalom, de a hírnév nem sérülne tovább. Így is perelik már őket.

    Második körben csinálnék egy steam marketen belüli csere felületet á la lounge. Ezzel a legfontosabb dolog élét már el is venném.

    Harmadik körben pedig lehetőséget adnék a skinek kifizetésére x százalékban (ami jelentősen a market ár alatt lenne, teszem azt 60%) steam accountra, majd onnan számlára.

    Tudom, hogy a Valve kifele semmilyen pénzt nem enged a rendszerből, de azért ők sem hülyék. Most is folyik ki a kezükből a pénz bőséggel, így legalább egy részét bent tudnák tartani és a további ilyen eseteket megelőznék.

    Negyedik körben lehetne a majorokon fogadni skinekkel, szintén a Valve égisze alatt. Így máris ellenőrzöttebb mederben folyna a dolog.

    Ezzel egyszersmind véget is vetnének a lotto és double és hasonló hülye oldalaknak.

    Kiegészítő gondolat: Tradere és marketre felengednék minden arra érdemes accountot, viszont a meccsfogadás részre szigorúan személyes iratokkal hiteltérdemlően bizonyított megfelelő korhatár átlépés után engednék bárkit. Abban az esetben pedig ha valaki átengedi az accountját egy fiatalkorúnak/kiskorúnak, akkor biza ő fogja a következményeket viselni.

    Összefoglalva: Szánalmas ez az egész, szívem szerint kivágnám az összes skint a játékból (a sajátok nem izgatnak, a trader haverok először szedjék ki a pénzt :DDD ) és pont. Viszont nem lóg bilibe a kezem, a Valve nem fogja elengedni a nulla munkával kereshető pénzt.

    Részemről annyit teszek mint eddig is: Nem költök egy buznyákot sem Steam-en irl pénzből és még inkább nem foglalkozom az ilyen oldalakkal.

Új hozzászólás Aktív témák