Új hozzászólás Aktív témák
-
maddog
tag
irgalmatlan gyomber uditoital fan voltam
tucatjaval vettem a canada dry-t (vagy kinley-t)
valamelyik nap vettem egy uj adagot es amikor beleittam kihaltam hogy milyen szar lett ugyanis kiderult hogy a cukor egy reszet aszpartamra csereltek
(egyebkent ez korabban pl a sprite-tal is megesett)
miert kell mindent ami jo volt elszarni?
ki meri allitani hogy az edesitoszerek vannak megkozelitoen olyan jok mint a cukor?
raadasul ugy tudom hogy az aszpartam sem kevesbe egeszsegtelen mint a cukor
mire jo ez?
miert nem csinalnak alternativakent light valtozatot a noknek?
ez igy most senkinek sem jo mert cukor is van benne meg szar lett az ize is
egy csomo mas eddig jo kajaval is ezt teszik mindent elszarnak ami jo volt!!!!
miert??? -
jerry311
nagyúr
Mert a cukor az bizony növényből van az aszpartam meg valamelyik vegyi üzem nagyszerű terméke. Fogalmam sincs a gyártási költségekről, de így hasraütés szerűen állítom, hogy az aszpartam olcsóbb. Még ha csak 1 HUF-fal is olcsóbb literenként a gyártás, akkor is milliókat nyernek rajta. Az emberek többsége pedig megveszi, mert nem érzi. Mi szerencsétlenek meg szopunk az átállással, mert megérzzük a különbséget, a címke olvasása nélkül... (megjegyzem hetente talán 1-szer iszok üdítőitalt, egyébként csak ásványvizet)
Mellesleg én cukorpárti vagyok. Ezt évszázadok óta esszük-isszuk, tudjuk a jó meg rossz hatásait. Én valahogy mindig idegenkedve és elutasítóan fogadom az egyre újabb vegyipari élelmiszeradalékokat. Szóval marad a cukor. -
finest
őstag
A cukorbetegség Európábna szinte ismeretlen volt az ipari forradalomig, amióta a cukorrépát nagyüzemi mennyiségben termesztik. Manapság olyan sok cukrot fogyasztunk, h az öregkori cukorbetegség komoly veszély bárki számára.
Egyetek nádmelaszos barnacukrot (nehéz ilyet találni, a legtöbb csak színezett, ezért érdemes a csomagolását elolvasni!!) vagy mézet.“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Az aszpartám körül már évtizedek óta viták dúlnak, hogy engedélyezzék-e, vagy tiltsák inkább be. Az aszpartám egyik összetevője egy fenil-alanin nevű természetes aminosav, ami mint ilyen, nem okoz kárt, viszont vannak emberek, akik nem rendelkeznek azzal a génnel, ami segíti ennek lebontását. Náluk hasmenés-szerű tüneteket vált ki az aszpartám, ezért kell minden ezt tartalmazó terméken feltűntetni, hogy ''Fenil-alanin forrást tartalmaz''. Elvileg egészséges embernél is túladagolható, de állítólag olyan mennyiséget kell elfogyasztani belőle, hogy az túllépi a racionalitás határait. Amúgy vsz a cukor drága volta gerjeszti a mesterséges szerek egyre nagyobb térnyerését.
Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd
-
jerry311
nagyúr
válasz Dr.F.E.R.I. #6 üzenetére
Egészséges embereknél is testtömegtől függ. Egyik ismerős gyereke (30-35 kg) megevett valami aszpartam-os gyerekcukorkából egy dobozzal egy délelőtt aztán meg rohangált vécére.
-
vati
senior tag
Létezik olyan anyagcserezavar (8000 emberből 1) amikor az illető genetikailag allgeriás az aszpartamra. Maréknyi cukorpótló tabletta fölött kezd toxikus lenni. Ennyi.
Az összeesküvés-elméletek kedvelőinek: a cukorlobbinak pár nagyságrenndel nagyobb az árbevétele és messzebbre elér a keze, mint az ''aszpartam-lobbinak''.
Ezzel él is: egy sor aszpartam-ellenes tanulmányról tudott, hogy különféle alapítványokon keresztül nagy cukoripari cégek szponzorálták... Ehhez képest a diabetikumokat előállító ''vegyszergyártók'' nagyon kis pont...
Ja, és a cukorról tudni lehet, hogy ártalmas. Kb. mint a dohány, csak alattomosabban öl.
Emberek millióit öli meg évente, a táplálkozással összefüggő különféle betegségek révén.
Azt, hogy a cukorpótlók ártalmasak, soha, senki nem bizonyította be, pár manipulált tanulmányon kívül.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
vati
senior tag
-
iCeAgE
tag
válasz Dr.F.E.R.I. #6 üzenetére
Az aszpartám a szervezetben két alkotóelemére bomlik, ebből az egyik a metanol, ami méreg. Ennyit erről és ha még kiváncsi vagy, akkor olvasd el ezt: [link] (meg az ott található cikkeket)
egyébként meg szőlőcukorgondolkozz.com
-
iCeAgE
tag
''Ehhez képest a diabetikumokat előállító ''vegyszergyártók'' nagyon kis pont...''
Gondolod?
És mi van akkor ha őket + a termékeiket felhasználó óriáscégekek (pl: coca cola) + az általuk okozott betegségek ''gyógyítóit'', a gyógyszergyárakat , együtt hasonlítod össze a ''nagy cukoripari cégek''-kel?
Akkor már nem is olyan ''kis pont''.gondolkozz.com
-
vati
senior tag
''Az aszpartám összes jogát időközben felvásárolta a világ leggonoszabb cégei között számon tartott Monsanto''
Ez nagyon tudományosan hangzik...
''Az aszpartám 92 ismert mellékhatása közül néhány ismertebb''
tipikus listája a semmire nem specifikus, általános rosszulléti tüneteknek. Eszerint, bármi baja van valakinek, ráfogható az aszpartamra (millió más, sokkal kézenfekvőbb ok helyett) mert legalább egy tünet biztos stimmelni fog a hosszú listából.
Ettől még igaz is lehet a történet, sőt nagyon is életszagú.
A cikk egyébként szépen keveri a tudományosnak tűnő állításokat durva hatáskeltéssel, a szokásos sötétzöld propagandával.
Az biztos, hogy nagyon durva mellékhatásai nincsenek az aszpartamnak, mert ennyi idő alatt kiderült volna. Az enyhe mellékhatások olyan dolog, hogy valamit valamiért: az embert millió káros hatás éri, érheti a környezetéből, az aszpartam lehetséges mellékhatásai egy ezek közül. A cukor biztos káros hatásai viszont sokkal súlyosabbak közép- és hosszútávon.
Ha az a sok ember aki 20 év alatt kilószámra megette az aszpartamot és most panaszkodik rá, mostanra (nagy többségében) sokkal-sokkal betegebb (vagy halottabb) lenne, ha cukrot eszik aszpartam helyett!
''Az óriási felfedezésnek számító valóban természetes, az indiánok egyik gyógynövényéből előállított ártalmatlan Stevia-t''
innen fúj a szél... a biobiznisz. A Steviát (helyesen Stivia) nálunk is lehet kapni, baromi drága (egérhugyozásnyi több ezer ft), és tényleg nagyon jó - mármint annak aki forgalmazza, nem annak aki eszi. Aki kénytelen mesterséges édesítőszert enni, csak egy újabb lehetőség sok pénztől megszabadulni, már ha sikeresen beültették a bogarat a fülébe hogy a (filléres) szaharin, aszpartam mind rákkeltők.
''Akkoriban lánclevélként terjedt egy pár dologban pontatlan levél is a neten. Reakcióképpen a Monsanto PR-úthengere azonnal be is indult, mint minden ilyen esetben.''
''Pontatlan'', hmmm.. és aki nem veszi be a sok marhaságot, esetleg ezt le is írja, mind a Monsanto fizetett ügynöke
Mitől ''természetesebb'' egyik molekula, mint a másik? Az lényegtelen, hogy milyen eredetű.
Vagy, vegyünk két hatóanyagot, mind a kettő tök idegen az emberi szervezet számára, csak az egyik előfordul valami egzotikus erdei gizgazban is, a másik 100% lombiktermék. Mitől lenne jobb egyik mint a másik?
Egyszerűen lelkiismeretlen dolog cukorzabálásra biztatni az embereket azzal a dumával, hogy a mesterséges édesítőszerek rákkeltőek.Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
iCeAgE
tag
Nem bíztattam senkit ''cukorzabálásra'', max. szőlőcukorra.
''mesterséges édesítőszerek'' Te is írod ''mesterséges''!
Így, vagy úgy, előbb-utóbb kárt fog okozni.
És miért kell?
A cukrosok miatt?
Akkor már nem lenne egyszerűbb egy ''mesterséges'' szert adni nekik, amitől véglegesen meggyógyulnak?
Persze hogy nem. Akkor ki fogja egész életében a sok sz@rt zabálni?gondolkozz.com
-
Akheron
senior tag
A nádcukorral mi a helyzet? Például ezzel: [link]
Én ilyet szoktam vásárolni - őszintén megvallom, nem igazán jártam utána annak, hogy mennyivel hasznosabb; egyrészt azért nem, mert úgyis nagyon kevés cukrot fogyasztok, másrészt meg úgy gondoltam, néhányszáz forinton semmi nem múlik."It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
vati
senior tag
Végső soron minden szénhidrát glükózzá (szőlőcukorrá) bomlik le a szervezetben.
Van, ami gyorsabban, van, ami lassabban.
Ami gyorsan, az ellen az emberi szervezet evolúciósan védtelen. Jojózik tőle a vércukorszint, hosszú távon kikészül a hasnyálmirigy, és II. típusú cukorbaj az eredmény, majd annak halálos szövődményei.
Értelemszerűen a szőlőcukor a legkárosabb, annak le se kell bomlania, direkt a vérbe megy.
A gyümölcscukor (fruktóz) szintén gyorsan felszívódik, de kicsit lassabban, mint a szőlő.
Ez a legédesebb természetes cukorféle. (azaz hatékonyabban lehet vele édesíteni)
A nád- és répacukor kémiailag egy és ugyanaz. (szacharóz - tehát a nádcukor önmagában attól hogy nádból van, semmivel nem egészségesebb - ez is a biobiznisz egyik hazugsága.)
Ez már eggyel komplexebb molekula, lényegében egy szőlő- és egy gyümölcscukor molekulából áll. Ennek ellenére ez is nagyon (túl) gyorsan lebomlik a szervezetben.
Van még a laktóz (tejcukor) ez is egy egyszerű diszacharid, elég gyorsan bomlik.
A különféle gabonafélék és a burgonya, zöldségek CH-tartalma mind sokszorosan összetett poliszacharid. Lebomlásuk jóval lassabb, mint az egyszerű cukroké, és nem terheli meg a szervezetet.
Vannak olyan poliszacharidok is, amit egyátalán nem bont le a szervezet. (pl. pektin, cellulóz
[Szerkesztve]Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."
-
Akheron
senior tag
Hatékonyabb, tisztább, bizonyos célokra, bizonyos esetekben. Például testépítők szokták előszeretettel alkalmazni az edzéseket követően. De a mindennapok során abszolút nem válik hasznára az embernek, hogy gyorsan felszívódik.
Egyébként ez egy valóban komoly kérdés: nagyon sok múlik azon, hogy milyen formában, milyen összetettséggel viszi be az ember a különböző tápanyagokat. Én sokat fogytam, mióta nem eszem feldolgozott élelmiszereket, hanem csak gabonaféléket főzök/sütök itthon. Hiába ''húdesok'' a szénhidrát legtöbbjében; meghálálja a szervezet, ha nem finomított szemetet kap."It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
boost
addikt
aszpartámmal vigyázni kell, mert mikor megiszod nem hizlal, de arra ösztönzi a szervezetet, hogy raktározzon több zsírt, tehát utána kövérebb leszel. Ezért nem érdemes diéta esetén a sima kólát zero kólára cserélni, vagy egyéb édesítős szarságra. Vízre érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Eladó Garmin Venu 3 okosóra Árcsökkenés
- Hamilton Aviation Khaki X Patrol Auto Chrono ETA 7750 automata óra! Full set!
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- POLICE EPIC férfi analóg karóra!